Počasí dnes27 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Nemocnici už mohly opustit i poslední dvě zraněné ženy na festivalu v Jihlavě

Nemocnice Jihlava dnes propustila poslední dvě ženy, které se zranily v noci z 6. na 7. července na hudebním festivalu v Jihlavě. Nejprve byly hospitalizované na jednotce intenzivní péče, minulý týden už mohly být přeložené na standardní lůžko. V jihlavské nemocnici už není hospitalizovaný žádný zraněný z festivalu. Na dotaz ČTK to dnes uvedla mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová. Lidé se zranili v tlačenici, která vznikla během bouřky v prohýbajícím se velkém nafukovacím stanu.

Událost, která se stala krátce po oficiálním ukončení 10. ročníku Vysočina festu v jihlavském amfiteátru, vyšetřuje policie jako obecné ohrožení z nedbalosti. Nemocnice Jihlava ošetřila 34 lidí, kteří se na festivalu zranili, sedm z nich, včetně čtyř lidí mladších 18 let, hospitalizovala. Pět lidí mohlo nemocnici opustit minulý týden.

Letošní ročník Vysočina festu byl jubilejní, desátý. Každoročně se koná v areálu letního kina.

Festival uspořádala společnost Yashica Events, a. s. Na sociálních sítích mimo jiné uvedla, že už teď připravuje festival na příští rok. 

„Stan se nevrátil do původní pozice." 

K události se vyjádřili také organizátoři festivalu. Ti ve svém prohlášení uvádí, že vzhledem k nepříznivému počasí museli předčasně ukončit závěrečný koncert. „V tu chvíli se již přihnala silná bouřka v doprovodu blesků a velké přívaly deště. Cca kolem půlnoci v nafukovacím party stanu došlo k neočekávané události. Došlo ke krátkodobému výpadku el. energie, i když byl stan napájen z externého zdroje (nezávislý naftový agregát). Tím došlo k prohnutí střechy stanu. Vlivem přívalového deště se v jednom místě na střeše stanu vytvořila velká kapsa, která se začala naplňovat vodou. Náš servisní tým okamžitě nahodil oba ventilátory (z deseti) a pokles stanu se zastavil, stan se ale nevrátil do původní pozice. Tímto tedy popíráme informace z médií, že došlo ke zřícení stanu," uvedli organizátoři Vysočina festu ve svém oficiálním prohlášení. 

Jihlavští policisté hledají další lidi, kteří byli uvnitř stanu na Vysočina festu. Shání také natočená videa

Letošní jubilejní desátý ročník Vysočina festu v Jihlavě ukončila událost, která má pro řadu lidí nepříjemnou dohru. V nafukovacím stanu se kolem půlnoci ze soboty na neděli shromáždil velký počet návštěvníků a když byli nuceni prostor opustit,...

Policisté nyní případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. „Již od začátku provádějí šetření, výslechy množství zraněných, svědků i dalších návštěvníků festivalu, které zároveň aktivně vyhledávají. Věnují pozornost zveřejněným informacím na sociálních sítích a kontaktují další poškozené. Shromažďují široké množství informací vztahujících se k nešťastné události a důkazní prostředky," dodala minulý týden policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že se prostřednictvím médií policisté obracejí na veřejnost s žádostí, aby se na tísňovou linku 158 přihlásili další návštěvníci hudebního festivalu, kteří dosud nejsou v kontaktu s policií a mohli by poskytnout informace k situaci, která ve stanu nastala. 

Policie shání vyzývá svědky a shání videa 

„Přihlásit se mohou jak lidé, kteří utrpěli nějaké zranění, tak osoby, které byly uvnitř stanu a dostaly se ven bez újmy. Policisté by zároveň uvítali, pokud by se přihlásili návštěvníci festivalu, kteří situaci uvnitř stanu při nešťastné události natočili, a záznam by poskytli," doplnila Kroutilová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Daniela Drozdová

Štítky neštěstí, hudba, policie, zranění, festival, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnici už mohly opustit i poslední dvě zraněné ženy na festivalu v Jihlavě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.