Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Událost z jihlavského festivalu si převzali kriminalisté. Začnou výslechy zraněných lidí a také dalších svědků

Letošní jubilejní desátý ročník Vysočina festu, který se každý rok koná v Jihlavě na Heulose, měl nepříjemnou dohru. Několik lidí se zranilo poté, co po výpadku proudu spadl party stan. Lidé v panice začali stan hromadně opouštět ve chvíli, kdy se mu začala propadat střecha. Případ si nyní převzali kriminalisté.

„Celé nešťastné události předcházel výpadek elektrického proudu po úderu blesku. Nafukovacímu stanu se začala prohýbat střecha. Pořadatelé proto vyzvali lidi, aby stan spořádaně opustili, ale v místě zřejmě došlo k davové panice a všichni se hromadně snažili dostat ke vchodu. Na místě záchranáři ošetřili zhruba dvanáct osob s různými typy poranění," popsala policejní mluvčí Dana Čírtková. Počet zraněných upřesnil mluvčí krajské záchranky Petr Janáček. Podle něj v péči lékařů skončilo sedm lidí. 

V Jihlavě skončil další ročník Vysočina festu. A jeho samotný závěr poznamenalo počasí. Kvůli silnému větru tam po půlnoci musely zasahovat všechny záchranné složky.

Jak Čírtková dodala dnes před polednem, případem z festivalu se zabývají jihlavští kriminalisté. „Na místo vyjel kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava. Bude probíhat důkladné ohledání místa a výslechy poškozených osob a dalších svědků události. Zatím nebyla stanovena právní kvalifikace," říká Dana Čírtková. 

Stan spadl pár minut po půlnoci. „Byla jsem úplně na opačné straně areálu, vím jen, že tam byli hasiči a sanitky, asi se i někdo zranil," řekla dnes ČTK na místě jedna z účastnic, která po ránu opouštěla stanové městečko nedaleko místa konání festivalu.

K události kromě jihlavských profesionálních hasičů vyjeli ještě jejich kolegové z Bedřichova a Polné. 

Letošní ročník Vysočina festu byl jubilejní, desátý. Každoročně se koná v areálu letního kina. 

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky vítr, stan, festival, Vysočina fest, zranění, policie, incident, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Událost z jihlavského festivalu si převzali kriminalisté. Začnou výslechy zraněných lidí a také dalších svědků | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.