Počasí dnes17 °C, zítra23 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Návštěvníci technoparty na Žďársku se zásobili drogami. Celníci zadrželi LSD, kokain, hašiš, extázi i andělský prach

Kemp u Bystřice nad Perštejnem od 1. července hostil velkou mezinárodní technoparty. Její návštěvníci prošli při příjezdu na festival na přilehlých komunikacích celní kontrolou. A celníci u některých z nich zadrželi nejrůznější drogy.

„Při kontrolní činnosti hlídka Celního úřadu pro Kraj Vysočina zastavila v obci Rovné čtyřicetiletou Němku, která ve vozidle z autopůjčovny převážela 13 gumových bonbonů HHC a především 387 tablet látky Fencyklidin, neboli PCP. Takzvaný andělský prach je drogou, která spojuje stimulační, halucinogenní a hypnotické účinky. Původně je vyvinutá jako veterinární anestetikum a při předávkování doslova zabíjí," sdělil v tiskové zprávě Richard Zeman, mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina. 

Ještě větší „úlovek" celníci zaznamenali na spojovací cestě mezi Ždánicemi a Dvořištěm. Tam našli v obytném voze s německou poznávací značkou 36 gramů amfetaminu, 31 gramů hašiše, 40 gramů marihuany, devět kusů LSD a šest tablet extáze. „Na silnici I/19 z Bystřice nad Perštejnem pak rakouskému řidiči zajistili 64 tablet PCP, 18 kusů LSD, čtyři tablety extáze, 42 gramů marihuany, 24 gramů amfetaminu, 20 gramů hašiše a 2,4 gramu kokainu," vyjmenoval Zeman.

Doplnil, že pro důvodné podezření z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy si případ k došetření převzal útvar pátrání Generálního ředitelství cel.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Kraj Vysočina | Zdroj Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky drogy, technoparty, zásah, celníci, Bystřice nad Pernštejnem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci technoparty na Žďársku se zásobili drogami. Celníci zadrželi LSD, kokain, hašiš, extázi i andělský prach | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.