Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Muži prošly rukama desítky gramů pervitinu, s pouty na rukou skončil v policejní cele

Policistům se podařilo zadržet muže, který vyráběl pervitin a drogy dále distribuoval. Do jihlavských policejních cel zamířila i jeho známá, která mužem vyrobený pervitin užívala a rovněž prodávala.

Dvojici důvodně podezřelou ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi kriminalisté minulý týden v ranních hodinách v Třešti. „Muže dopadli na ulici a pro ženu si přišli do bytu, kde v současné době pobývá. Oba zadržení směřovali s pouty na rukou do jihlavských policejních cel,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Kriminalisté následně provedli v bytě domovní prohlídku. Zajistili marihuanu, různé předměty, laboratorní sklo a chemikálie určené k výrobě pervitinu. „Muž i žena čelí obvinění ze spáchání trestného činu a hrozí jim až pětiletý pobyt za mřížemi,“ konstatovala Kroutilová.

Muž přibližně od začátku roku vyráběl na různých místech Jihlavska pervitin, drogu užíval sám i distribuoval. Zájemcům v Třešti poskytl drogy v desítkách případů.

Muž i žena mají trestní minulost

Policejní komisař následně zahájil trestní stíhání zadrženého padesátiletého muže z Novojičínska a pětatřicetileté ženy z Jihlavska. „Muž i žena jsou obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ informoval Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Obviněný muž byl dle policie v minulosti opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost, zejména majetkovou, ale také drogovou. Odpykal si i nepodmíněné tresty odnětí svobody. Také žena má za sebou trestní minulost. Oba jsou nyní stíháni na svobodě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky drogy, kriminalita, pervitn, cela, drogy, pouta, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži prošly rukama desítky gramů pervitinu, s pouty na rukou skončil v policejní cele | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.