Počasí dnes26 °C, zítra29 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Nehody cyklistů na elektrokolech zaměstnávaly policii. Opilá žena skončila o půlnoci v řepkovém poli

O dvou karambolech cyklistů na elektrokolech, ke kterým došlo v sobotu 22. června, informovali policisté. Muž na Jihlavsku je po hlavní silnici, ale přijíždějící auto mu nedalo přednost, zatímco žena na Třebíčsku s dvěma a půl promile nezvládla řízení.

K první z nehod došlo krátce po půlnoci z pátku na sobotu. Před průmyslovým areálem v Markvarticích na Třebíčsku havarovala pětačtyřicetiletá cyklistka jedoucí od Chlístova. „Vlivem silné opilosti nezvládla řízení jízdního kola, vyjela vpravo mimo komunikaci, kde havarovala v řepkovém poli.  Dechová zkouška u cyklistky vykázala pozitivní hodnoty - 2,51 promile alkoholu v krvi,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Cyklistka alkohol před jízdou přiznala, se zraněním byla převezena do třebíčské nemocnice.

K další nehodě pak došlo po páté odpoledne na křižovatce u Plander na Jihlavsku, „Cyklistovi, který jel na elektrokole po hlavní silnici ve směru od Bílého Kamene na Jihlavu, nedal přednost v jízdě devětačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Ford Mondeo, který odbočoval z vedlejší silnice ve směru od obce Plandry a jel na Jihlavu,“ popsala Čírtková.

Došlo ke střetu levého boku vozidla Ford Mondeo a cyklisty, který skončil v protisměru a následně v příkopu. Se zraněními byl i on převezen do nemocnice, škoda na autě je osmdesát tisíc, na kole dvacet tisíc. V tomto případě byla dechová zkouška negativní.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Bartoš | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, elektrokolo, cyklista, policie, alkohol, zranění, okres Třebíč, okres Jihlava, Markvartice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehody cyklistů na elektrokolech zaměstnávaly policii. Opilá žena skončila o půlnoci v řepkovém poli | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.