Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Hlídky na dálnici D1. Policie kontrolovala, jak parkují řidiči kamionů, padaly pokuty

Na dálnici D1 v noci probíhala dopravně bezpečnostní akce, během níž se policie zaměřovala na parkování kamionů. Hlídky zajímalo, zda řidiči neparkují mimo místa k tomu vyhrazená.

„Řidiči jízdních souprav denně parkují k vykonání bezpečnostní přestávky jízdní soupravy na nájezdech a sjezdech z dálnice, v odstavných a připojovacích pruzích, kde tato stojící vozidla ohrožují plynulost a zejména bezpečnost provozu a ostatní účastníky, kteří zejména za snížené viditelnosti mohou neoznačené, neosvětlené a nebezpečně stojící nákladní vozidlo velice snadno přehlédnout," sdělila dnes ráno policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Shrnuje, že během těchto kontrol policisté zadokumentovali 34 přestupků, které vyřešili s řidiči uložením pokuty v příkazním řízení a řidiče z místa vykázali. Některé jízdní soupravy bezprostředně ohrožovaly provoz, protože například na sjezdu z dálnice parkovaly takovým způsobem, že kolem nich velmi obtížně projelo osobní vozidlo. „Taková situace nastala například na sjezdu z dálnice D1 na 89. kilometru ve směru na Brno. Právě v tomto místě se 18. dubna letošního roku stala tragická dopravní nehoda, když devatenáctiletý řidič s osobním vozidlem narazil do odstaveného kamionu, který stál při pravém okraji na sjezdu z D1. Řidič osobního vozidla při nehodě utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel," připomněla Čírtková. 

Mladý život vyhasl dnes v noci na dálnici D1. Devatenáctiletý řidič nepřežil náraz do zaparkovaného návěsu. Šlo o cizince.

Řidiči, kteří parkují na místech mimo plochy k tomu určené argumentují tím, že u dálnice D1 není dostatek parkovacích ploch a oni musí ze zákona vykonat bezpečnostní přestávku, jinak jim hrozí vysoká sankce. „Tyto argumenty vnímáme, ale jednání řidičů kamionů nemůže v žádném případě ohrožovat bezpečnost a plynulost v silničním provozu. A úkolem policistů nejen na dálnici D1, ale také na ostatních komunikacích, je kromě jiného dohlížet na to, aby byl provoz na silnicích bezpečný a aby řidiči neporušovali ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích," dodala na závěr mluvčí policistů na Vysočině. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky hlídky, kontrola, policie, parkování, dálnice, D1, pokuty, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlídky na dálnici D1. Policie kontrolovala, jak parkují řidiči kamionů, padaly pokuty | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.