Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V jihlavském bazénu se topilo malé dítě. Skončilo v péči lékařů

K tragédii mohlo dojít v neděli 16. června v bazénu v Jihlavě. Dvě velmi malé děti byly ve vodě bez dozoru, jedno z nich se začalo topit a skončilo v péči lékařů, a poté v nemocnici.

Oznámení o nešťastné události, která se stala v jihlavském plaveckém areálu, přijali policisté před půl čtvrtou odpoledne. „Vyjeli na místo a provedli veškerá šetření. Úkony trestního řízení zahájili pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. V současné době policisté případ prověřují, zjišťují průběh nešťastné události a veškeré okolnosti, které tonutí předcházely,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Vzhledem k této nešťastné události policisté opět připomínají, že musí rodiče svým dětem věnovat patřičnou pozornost. Zvláště u vody je nutné mít malé děti nepřetržitě pod dozorem, i jen malá chvilka nepozornosti může mít vážné následky. „Totéž platí i při koupání dětí v soukromých bazénech. Dospělí by také měli zabezpečit na svých pozemcích nádoby s vodou, do kterých by mohly děti spadnout,“ dodává mluvčí.

Velmi rizikové je pro děti i dospělé skákání do vody s neznámou hloubkou vody. Vážné zranění hrozí zejména při skoku do rybníka, který je mělký nebo je jeho dno kamenité.

„Před skokem do vody je v teplém počasí lepší se předem zchladit. Velmi důležité je nepřeceňovat své síly a u vody na sebe dávat vzájemně pozor,“ dodala Kroutilová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky tonutí, bazén, dozor, nemocnice, policie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavském bazénu se topilo malé dítě. Skončilo v péči lékařů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.