Počasí dnes27 °C, zítra22 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Kritické úterý. Na Vysočině havaroval řidič s nákladní soupravou i s pracovním strojem

Hned o čtyřech úterních nehodách, kterých se účastnila "velká" auta, informovali krajští policisté. Došlo k nim na Pelhřimovsku, Žďársku a na Třebíčsku. U jedné z nich řidič nadýchal přes tři a půl promile.

K první z nehod došlo před osmou hodinou ráno v katastru obce Cetoraz na Pelhřimovsku. „Šestačtyřicetiletý řidič jedoucí směrem na Lejčkov s nákladním vozidlem Volvo s přívěsem se plně nevěnoval řízení a vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlých stromů,“ popsala komisařka Michaela Lébrová.

Ke zranění nedošlo, přítomnost alkoholu vyloučila dechová zkouška, škoda je ale předběžně vyčíslená na čtyři sta tisíc korun.

O dvě hodiny později pak osmatřicetiletá řidička u Stříteže nedodržela bezpečnou vzdálenost a narazila do před ní jedoucí nákladní soupravy s návěsem. Při nehodě se zranila, škoda je předběžně osmdesát tisíc korun.

Za volantem s třemi a půl promile

Dodávka Volkswagen Crafter pak havarovala před devátou dopoledne mezi Žďárem nad Sázavou a Radňovicemi. Sedmačtyřicetiletý řidič dle vlastních slov na chvíli usnul a v zatáčce vyjel s autem ze silnice, následně narazil do vzrostlého stromu. „Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče, který byl zdravotnickou záchrannou službou převezen do novoměstské nemocnice,“ uvedla mluvčí s tím, že alkohol u nehody nehrál roli a škoda je přes půl milionu.

Po druhé hodině odpoledne pak policisté vyjížděli k Vystrkovu na Žďársku. „Osmapadesátiletý řidič jedoucí s pracovním strojem Schmidt nezvládl řízení, vyjel mimo komunikaci a narazil do oplocení u rodinných domů,“ řekla Lébrová k této nehodě. Při dechové zkoušce měl řidič 3,51 promile alkoholu, při opakovaných zkouškách to bylo ještě více. 

Škoda je třicet tisíc, řidič ale bude čelit podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, okres Pelhřimov, okres Žďár nad Sázavou, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kritické úterý. Na Vysočině havaroval řidič s nákladní soupravou i s pracovním strojem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.