Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Vedoucí šermířů z Vysočiny cucal chlapcům palce a u toho se uspokojoval. Není pedofil, řekla znalkyně

Vedoucí šermířského spolku z Vysočiny podle obžaloby cucal palce u nohou malým chlapcům, když spali, a při tom se uspokojoval. U Krajského soudu v Brně čelí obžalobě ze znásilnění, ohrožování mravní výchovy a omezování osobní svobody. Muž vinu popřel. Soud pokračoval v dokazování, podle znalkyně z oboru psychiatrie a sexuologie dotyčný není pedofil. Hlavní líčení bude pokračovat i dnes, kdy je v plánu výslech svědka, dokazování ale neskončí.

Obžaloba popisuje případy, které se podle ní staly od roku 2017, jde o čtyři chlapce, kterým ještě nebylo 15 let. Dva z nich u vedoucího doma přespávali, protože podle muže nechtěli jezdit po trénincích či vystoupeních domů a druhý den zase zpět. Muž chlapcům podle obžaloby večer opakovaně masíroval chodidla, a když usnuli, bez jejich vědomí jim cucal palce u nohou a při tom se uspokojoval. Jednoho hocha jednou i svázal lanem, druhého zabalil do potravinářské fólie, oba takto podle obžaloby ponechal několik hodin. Případy dalších dvou chlapců jsou z nocí po vystoupeních, staly se ve stanu, kdy vedoucí chlapcům podle obžaloby masíroval nohy a následně cucal palce, uvedla obžaloba.

Podle znalkyně z oboru psychiatrie a sexuologie Petry Sejbalové obžalovaný ale není pedofilně zaměřen. Uvedla, že jde z psychiatrického hlediska o nezralou osobnost, labilnější, která trpí mnohočetnou poruchou sexuální preference. Dotyčný je podle ní sexuálně aktivní s ženami i s muži, kdy k vyvrcholení potřebuje sadomasochistické praktiky kombinované s fetišismem. „Pokud se dopustil popisovaného jednání s chlapci, tak oni byli náhražkovým objektem. Není pedofilně zaměřen. Pokud se tak stalo, naštěstí u chlapců nedošlo z jeho strany k výraznějším aktivitám, jako je například pálení voskem, které praktikoval s dospělými," uvedla znalkyně Petra Sejbalová. 

Zhodnotila, že jeho chování je rizikové kvůli možnosti opakování jednání. Podle ní má muž v tomto směru omezené předpoklady pro resocializaci. V posudku muži navrhla ústavní ochranné sexuologické léčení.

Soud  pokračoval ve čtení listinných důkazů. Muž vinu dříve popřel. „Necítím se vinen, nesouhlasím s obžalobou. Je to překroucené," uvedl. Řekl, že se zajímá o masáže nohou, reflexní terapii a podobné věci. Chlapci podle něj masáže chtěli. Muž popřel, že by jim cucal palce u nohou a že by se při tom uspokojoval. Nezaznamenal prý nesouhlas, když je masíroval. Uvedl, že spolu měli dobrý vztah. O tematiku bondage se podle svých slov také zajímá a chlapci si podle něj chtěli zkusit, jestli se ze svázání dostanou. Dodal, že jeden z chlapců chtěl zkusit i zabalení do potravinářské fólie.

Spolek se zabývá kromě jiného historickým šermem či ohňovou show. K řízení se u soudu připojila zmocněnkyně chlapců, dva z nich jako náhradu nemajetkové újmy po muži požadují celkem půl milionu korun. Hlavní líčení bude pokračovat dnes výslechem svědka. Dokazování ale neskončí, soud bude předvolávat další znalce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pexels

Štítky spolek, vedoucí, soud, děti, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedoucí šermířů z Vysočiny cucal chlapcům palce a u toho se uspokojoval. Není pedofil, řekla znalkyně | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.