Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jihlavou projížděl cizinec se zákazem řízení. Policejní hlídce nadýchal skoro tři promile

Na jihlavské záchytce skončil v neděli 31. března pětačtyřicetiletý cizinec, který řídil silně opilý. Jihlavští policisté ho zastavili v krajském městě Vysočiny kolem 20. hodiny mezi ulicemi Fritzova a Legionářů.

„Řidič osobního auta Dodge Caliber projížděl po ulici Fritzova v Jihlavě, a poté pokračoval v jízdě po ulici třída Legionářů. Zde vozidlo zastavila k provedení silniční kontroly jihlavská policejní hlídka. Policisté při silniční kontrole zjistili, že řidič – jednalo se cizího státního příslušníka - nemá za volantem co dělat, neboť byl rozhodnutím městského úřadu Čáslav potrestán sankcí spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel s platností do srpna roku 2025,“ říká mluvčí policie Dana Čírtková.

Hlídka řidiči udělala test na přítomnost alkoholu. Měl pozitivní výsledek, na alkoholtesteru svítila hodnota 2,85 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška byla také pozitivní - naměřena hodnota činila 2,67 promile alkoholu v dechu.

„Policisté řidiče zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz. Pětačtyřicetiletý cizinec je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodala Čírtková.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa | Zdroj Policie ČR

Štítky alkohol, promile, zákaz, řízení, cizinec, hlídka, policie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dan Kokora

Jakmile je někde napsáno cizinec = Ukrajinec. Nová totalita v plném proudu!

Čtvrtek, 4. dubna 2024, 06:25Odpovědět

Jihlavou projížděl cizinec se zákazem řízení. Policejní hlídce nadýchal skoro tři promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.