Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mladou řidičku z Vysočiny nezajímají zákazy řízení, odmítá i testy na drogy. Skončila ve vazbě

Ze zákazů si zřejmě těžkou hlavu nedělá devětadvacetiletá žena, která opakovaně usedá za volant, i když to má zakázané. Od začátku letošního roku ji na Třebíčsku opakovaně zastavili policisté. Policejní mluvčí Jana Kroutilová novinářům řekla, že jen za březen tuto ženu policie kontrolovala čtyřikrát.

„Žena se při kontrolách navíc odmítá podrobit testu na drogy a pramálo si dělá z předchozích uložených trestů. Řidičku zastavili policisté na začátku týdne, zahájili její trestní stíhání a podali podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Žena nakonec za mřížemi neskončila a je stíhána na svobodě, policisté ale budou dohlížet na to, aby splnila to, co u soudu slíbila, a to že už řídit nebude. Zároveň samozřejmě pokračují ve vyšetřování celého jejího případu,“ sdělila Jana Kroutilová.

Naposledy byla žena policisty kontrolována během tohoto pondělí. Zastavili ji po třetí hodině odpoledne na silnici u obce Lažínky, řídila Mazdu. A hned jim došlo, že jde o ženu, kterou v poslední době vídají opakovaně.

„Ženu, která má uložený zákaz řízení, zadrželi a odvezli ji na policejní oddělení, kde byla umístěna do cely. Směřoval za ní také její spolujedoucí, majitel vozidla, který ženě automobil svěřil, ačkoli ví, že řídit nesmí. Jednadvacetiletý muž je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy,“ doplnila Kroutilová. I tentokrát se žena odmítla podrobit testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou a také lékařskému vyšetření. Tato žena má na základě rozhodnutí městského úřadu uložený zákaz řízení na osm měsíců. Ten ale porušila hned v lednu, potom na konci února, kdy ji hlídka zastavila znovu.

Odmítá testy na drogy 

„A tentokrát už se jednalo o podezření ze spáchání trestného činu, které policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení sdělením podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ říká Kroutilová.

V březnu se četnost případů, kdy ženu policisté při řízení vozidla přistihli, zvýšila. Tři předchozí případy policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení pro podezření ze spáchání trestného činu. Vzhledem k tomu, že se žena odmítá při kontrolách podrobit testu na drogy, dopouští se navíc přestupku, kterým se pak zabývá správní odbor.

Kroutilová dodává, že postupně jí tak od začátku roku přibývaly další uložené tresty. Aktuálně má žena zakázáno řídit vozidla až do roku 2026 a další řízení, která jsou s ní vedena, ještě nejsou ani ukončena.

„Řidička se tak postupně propracovala až k zahájení trestního stíhání a policejní komisař vypracoval podnět k podání návrhu na vzetí obviněné ženy do vazby. Vzhledem k jejímu slibu, že již nebude v trestné činnosti pokračovat, byla od soudu propuštěna. Případ policisté dále vyšetřují,“ doplnila Kroutilová na závěr.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš | Zdroj Policie ČR

Štítky řidička, zákaz, řízení, test, soud, hlídka, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladou řidičku z Vysočiny nezajímají zákazy řízení, odmítá i testy na drogy. Skončila ve vazbě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.