Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie zasahuje na univerzitách, anonym vyhrožuje střelbou. Jihlavské VŠPJ se událost netýká

, aktualizováno 11. března 2024, 12:10

Kvůli anonymnímu hlášení o možné střelbě zasahují policisté na několika univerzitách. Informovala o tom policie na sociální síti X. Výhružka dorazila na Univerzitu Karlovu a několik dalších škol.

Informaci policie zveřejnila v pondělí po půl jedenácté. „Po oznámení o potenciální hrozbě směřující k několika univerzitám, ve které anonym vyhrožuje střelbou, jsme ihned začali činit kroky k zajištění bezpečnosti všech možných dotčených objektů,“ uvedli policisté na sociální síti X.

Rektorát Univerzity Karlovy obdržel dnes ráno hromadný e-mail. V něm anonym hrozil střelbou, pokud nedostane zaplaceno. Informoval o tom Deník N s tím, že e-mail obdrželo několik vysokých škol.

„Potvrzujeme, že dnes v 9.00 přišel na rektorát Univerzity Karlovy (UK) hromadný vyděračský mail (celkem e-mail obdrželo 6 vysokých škol) s žádostí o výkupné, jinak vyděrač hrozí střelbou na neuvedeném místě,“ napsal Deníku N mluvčí UK Václav Hájek. Dodal, že evakuace budov podle policie není nutná. 

„Výhrůžka nesměřuje k dnešnímu dni, nyní komunikujeme se všemi dotčenými univerzitami a následně budou nastavena bezpečnostní opatření a to i na základě vyhodnocení všech rizik. Kriminalisté na případu pracují a pátrají po pisateli,“ dodala pozdeji policie na X.

Podle informací, které má Drbna k dispozici, policie zasahuje kromě Prahy například na Univerzitě Palackého v Olomouci a také u objektů plzeňské vysoké školy. 

Situace v Jihlavě 

Jak dnes kolem 11:15 zjistila redakce Jihlavské Drbny, policejní zásah se netýká jediné veřejné vysoké školy na Vysočině - Vysoké škole polytechnické Jihlava (VŠPJ). „O všem jsme informovaní, spolupracujeme s policií, přímo naší školy se událost v tuto chvíli netýká," sdělila za VŠPJ Martina Tomšů. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky policie, univerzita, aktuálně, anonym

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zasahuje na univerzitách, anonym vyhrožuje střelbou. Jihlavské VŠPJ se událost netýká | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.