Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie zadržela ředitele ústecké a jihlavské nemocnice. Jde o uplácení a rozdělování zakázek

, aktualizováno 19. února 2024, 12:15

Kriminalisté zasahují podle Deníku N v nemocnicích kvůli uplácení a rozdělování zakázek. Mezi zadrženými jsou Petr Malý a Lukáš Velev, ředitelé Krajské zdravotní v Ústí nad Labem a Nemocnice Jihlava. Na případ dohlíží i evropská prokuratura, jde totiž také o evropské dotace.

Kriminalisté nyní zasahují v budově ředitelství. Jak uvedl server Seznam zprávy, policisté v této souvislosti zadrželi ředitele Krajské zdravotní Petra Malého a obchodního náměstka Pavla Vorala. Podle České televize zasahuje policie kvůli podezření z manipulace se zakázkami. Je možné, že se dnes mimořádně sejde představenstvo Krajské zdravotní. Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) dnes zasahuje také v jihlavské nemocnici, kterou zřizuje Kraj Vysočina. 

Krajská zdravotní sdružuje sedm nemocnic v Ústeckém kraji, vlastníkem je krajská samospráva. „V budově ředitelství zasahuje policie. Poskytujeme součinnost. Další informace nemohu sdělit," uvedla mluvčí společnosti Petra Roubíčková.

„Mohu pouze uvést, že náš útvar (NCOZ) dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Více informací zatím poskytovat nebudeme," řekl ČTK mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej.

Mezi zadrženými je i Lukáš Velev 

Jak dnes napsal Deník N, na případ dohlíží evropská prokuratura, protože jde o evropské dotace. Mezi zadrženými je i ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev. Ten je ředitelem Nemocnice Jihlava od roku 2010. 

Podle náměstka hejtmana Vysočiny pro zdravotnictví Vladimíra Novotného (SOCDEM) nemá kraj o zásahu od NCOZ žádné informace, policie ho nekontaktovala. „Jediné, co mám, tak od rána mám potvrzeno z nemocnice, že poskytují součinnost při úkonech, které tam NCOZ provádí," řekl ČTK Vladimír Novotný.

Náměstek Novotný: V kontaktu s panem ředitelem nejsem 

Informace o tom, že by policie byla i v jiných krajských nemocnicích na Vysočině, nemá, v kontaktu s ředitele Velevem není. „Počkáme, až všechny úkony v nemocnici, asi nějakého dokumentačního charakteru, budou provedeny. Pak se k tomu teprve můžeme vyjádřit, až budeme mít nějaké informace o tom, jak je to s panem ředitelem, jestli to tak opravdu je. Teď se k tomu nemůžu víc vyjádřit," řekl Novotný.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Deník N, ČTK, Seznam zprávy

Štítky Deník N, Krajská zdravotní, Ústí nad Labem, Nemocnice Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela ředitele ústecké a jihlavské nemocnice. Jde o uplácení a rozdělování zakázek | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.