Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Méně drog v Jihlavě. Kriminálka zadržela další dva dealery, ve městě prodali více než kilo pervitinu

Až deset let za mřížemi hrozí dvěma mužům, kteří v Jihlavě a blízkém okolí prodávali svým zákazníkům pervitin. Zatčeni byli na dvou místech – v Praze a v Jihlavě. Kriminalisté dvojici dopadli i díky spolupráci s českobudějovickou zásahovou jednotkou.

„Objasnit trestnou činnost dvojice distributorů se podařilo kriminalistům na základě jejich výborné operativní činnosti. Prověřování vyústilo v druhé polovině minulého týdne v realizaci, při které ve spolupráci s českobudějovickou zásahovou jednotkou zadrželi dvaatřicetiletého muže. Dopadli ho ve večerních hodinách v prostoru garáží bytového domu v Praze. Druhého podezřelého muže zadrželi kriminalisté následující den v rodinném domě v Jihlavě,“ sdělila k případu policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Kriminalisté na obou místech provedli domovní prohlídku, stejně to bylo i u osobního auta BMW. V bytě kriminalisté zajistili necelých 70 gramů krystalické látky, tyto drogy budou podrobeny expertíze na odborném policejním pracovišti. „Dále kriminalisté zajistili finanční hotovost a také vozidlo, se kterým zadržený muž drogy vozil,“ dodala Kroutilová.

Do konce roku v podmínce 

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání mužů ve věku dvaatřicet a šestatřicet let. „Oba muži byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, mladší z obviněných mužů čin spáchal ve značném rozsahu. Druhý, šestatřicetiletý, muž byl již v minulosti za drogovou trestnou činnost odsouzen a až do konce roku je ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody.

Mladší dealer je obviněný z toho, že pervitin prodával na různých místech, mimo jiné v Jihlavě a jejím okolí. Vozidlem BMW opakovaně dovážel drogy vždy v řádu desítek gramů. Celkem prodal více než kilo drogy. „Mezi jeho odběrateli byl také druhý obviněný muž, který následně rovněž drogy poskytoval dalším lidem v Jihlavě. Minulý týden kriminalisté při zákroku tento velký přísun drog na Jihlavsko ukončil,“ shrnula Kroutilová.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného dvaatřicetiletého muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho odvezli do věznice. Starší obviněný muž je teď stíhaný na svobodě.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky droga, dealer, pervitin, kriminalisté, policie, Jihlava

Méně drog v Jihlavě. Kriminálka zadržela další dva dealery, ve městě prodali více než kilo pervitinu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.