Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vlakem cestovala žena s více než třemi promile, pod vlivem alkoholu byli také řidiči

Policisty na Vysočině o víkendu zaměstnávali lidé pod vlivem alkoholu, žena cestující vlakem měla přes tři promile. Jiní se mnohdy nerozpakovali usednout za volant a nastartovat.

Už v pátek kolem jedenácté hodiny večerní byli policisté v Náměšti nad Oslavou přivoláni na Nádražní ulici. Na nástupišti tam ležela značně opilá žena se psem. „Předtím cestovala vlakem, omylem ale vystoupila na jiné zastávce. Nebyla schopna samostatné chůze a vzhledem k mrazivému počasí ohrožovala svůj život a zdraví,“ řekla k případu policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté dvaatřicetileté ženě ze Svitavska naměřili 3,24 promile alkoholu. Zamířila tak na protialkoholní záchytnou  stanici k vystřízlivění, pes skončil v městském kotci.

Už hodinu po půlnoci z pátku na sobotu strážci zákona zastavili Škodu Octavia v havlíčkobrodské Lidické ulici. Osmatřicetiletý řidič pak nadýchal skoro dvě promile alkoholu. Tím jeho jízda skončila, přišel také o řidičský průkaz.

Do značné míry kuriózní pak byla nehoda, ke které došlo na  silnici u Pacova. „Řidič automobilu Škoda Fabia vyjel mimo komunikaci, kde najel na kmen stromu a vozidlo se převrátilo na střechu. Řidič poté vystoupil a odešel,“ popsala Kroutilová.

Policisté ale jednadvacetiletého muže našli nedaleko místa nehody, nepředložil však řidičský průkaz. Navíc mu naměřili 1,88 promile alkoholu v dechu. Opakované zkoušky pak ukázali ještě vyšší hodnoty. Řidič skončil se zraněním v pelhřimovské nemocnici, škoda bude  kolem třiceti tisíc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky policie, alkohol, promile, nehody, Jana Kroutilová

Vlakem cestovala žena s více než třemi promile, pod vlivem alkoholu byli také řidiči | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.