Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vrahovi seniora v Bíteši za ubodání hrozí až 18 let. Důvodem vraždy byly osobní spory

Kriminalisté na Vysočině vyšetřují od čtvrtečního rána případ vraždy. K té došlo ve Velké Bíteši na Žďársku. Má ji na svědomí třiapadesátiletý muž, který oběť – dvaasedmdesátiletého seniora – zavraždil kuchyňským nožem. Hrozí mu až 18 let ve vězení.

Případ začal pro policisty ve čtvrtek ráno, když jsme přijali na lince tísňového volání 158 oznámení, z něhož vyplývala obava o muže, který byl údajně nekontaktní. „Proto oznamovatel vyjádřil obavu o jeho zdraví a život. Na místo mužova trvalého bydliště vyjeli policisté, kteří si k součinnosti z důvodu nutnosti násilného vstupu do uzavřeného bytu na místo přizvali profesionální hasiče. Uvnitř bytu nalezli ležet na posteli muže, který nejevil známky života. Při prvotním ohledání těla policisté pojali podezření, že na mužově smrti mohla mít podíl jiná osoba, proto na místo vyjel výjezd služby kriminální policie a vyšetřování,“ sdělila k případu policejní mluvčí Dana Čírtková.

Podezření policistů se potvrdilo a případ si na místě převzali krajští kriminalisté, kteří jej začali prověřovat pro důvodné podezření z vraždy. Obětí byl dvaasedmdesátiletý muž, který v bytě bydlel. Ten podle Čírtkové zemřel na následky bodných zranění.

Skončil ve vazbě 

Ihned se rozjelo vyšetřování, které mělo vést k dopadení vraha. To se kriminalistům ještě tentýž den povedlo. Zadrželi třiapadesátiletého muže, kterého důvodně podezřívali ze spáchání vraždy staršího muže. „Vyšetřovateli se podařilo shromáždit dostatek důkazů, aby mohl v pátek zahájit jeho trestní stíhání. Muže jsme obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vypracování návrhu na jeho vazební stíhání. Státní zástupce podnět akceptoval a návrh na vazební stíhání putoval na okresní soud ve Žďáru nad Sázavou. V sobotu v odpoledních hodinách soud poslal muže do vazby,“ uvedl Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Třiapadesátiletý vrah se se seniorem znal a nakonec se k činu přiznal. Jak dodala Čírtková, jde o muže, který byl již v minulosti odsouzený za drobnou majetkovou trestnou činnost. Kriminalistům se podařilo zajistit vražednou zbraň, jednalo se o kuchyňský nůž. „Toho se pachatel po činu zbavil,“ dodal Kubiš k vražedné zbrani.

Proč vraždil? 

Motivem vraždy měly být osobní spory mezi obětí a pachatelem. „V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody v trvání deseti až osmnácti let. V letošním roce se jedná v Kraji Vysočina o třetí případ, který krajští kriminalisté vyšetřují jako vraždu,“ doplnila Čírtková na závěr.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky vražda, senior, spory, nůž, vězení, Velká Bíteš

Vrahovi seniora v Bíteši za ubodání hrozí až 18 let. Důvodem vraždy byly osobní spory | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.