Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté hledají zloděje, který se vloupal do chat. Majitelé přišli o nářadí, klíče, hmoždíře a třeba i srnčí paroží

Policisté ve Velkém Meziříčí v těchto dnech šetří vloupání do několika rekreačních chat, k nimž došlo v době od 15. října do 10. prosince. Konkrétně se tak stalo v obci Sklené nad Oslavou.

„Dosud neznámý pachatel, vždy za použití násilí vnikl celkem do třech rekreačních objektů, kde odcizil mimo jiné motorovou a elektrickou pilu, svazky klíčů, hmoždíře, mlýnky a srnčí paroží. Čtvrtý objekt pachatel poškodil za použití násilí z venku, kdy vypáčil krycí lať okenice, ale do vnitřních prostor nevnikl. Majitelům objektů vznikla škoda na poškozeném vybavení objektu vlivem použití násilí a na odcizených věcech v celkové výši dosahující bezmála patnáct tisíc korun,“ popisuje policejní mluvčí Martin Hron.

Případem se začala zabývat policie a po zloději nyní pátrá. Za vloupání a krádeže mu hrozí až dva roky ve vězení.

Co radí policie? 

V souvislosti s těmito případy policisté doporučují, aby si lidé ve svých chatách nenechávali v době nepřítomnosti cenné věci. „Je vhodné objekt zabezpečit elektronickým zabezpečením a mechanickými zábrannými prostředky, jako jsou například bezpečnostní zámkový systém, mříže, uzamykatelné okenice. Není dobré nechávat si u rekreačního objektu viditelně žebřík. Uklizené by měly být rovněž všechny věci, které by pachatel mohl při násilném vniknutí do objektu použít. Jedná se především o sekyry, nářadí a předměty, které je možné využít k páčení,“ radí Hron.

Dodává, že je vhodné rekreační objekt i v zimních měsících nepravidelně navštěvovat. Uklizený sníh budí zdání pobytu majitele v objektu. Dále je vhodné všímat si pohybu podezřelých osob a vozidel v chatových oblastech.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, zloděj, vloupání, chata, policie

Policisté hledají zloděje, který se vloupal do chat. Majitelé přišli o nářadí, klíče, hmoždíře a třeba i srnčí paroží | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.