Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Spadla klec. Kriminalisté zadrželi tři dealery pervitinu, kteří ho prodávali v Třešti a Jihlavě

Jihlavští kriminalisté mají na svém kontě další úspěšný zásah, který se týká dealerů pervitinu. V policejní cele skončili tři muži, kteří drogu distribuovali v Třešti na Jihlavsku a také přímo v Jihlavě.

Kriminalisté překazili obchody nejprve dvojici mužů, jednomu je 22 let a druhému 19 let. „Šetření vyústilo minulý týden v realizaci, při které kriminalisté spolupracovali s policisty speciální jednotky Dukovany. Mladšího z podezřelých mužů zadrželi v časných ranních hodinách v bytě v Třešti, kde oba bydlí. Jeho o tři roky staršího spolubydlícího dopadli krátce po tom v Jihlavě nedaleko vlakového nádraží,“ sdělila k prvním dvěma dealerům policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Oba zadržení muži putovali na policejní oddělení, kde byli umístěni do cel. V bytě provedli kriminalisté domovní prohlídku. Zajistili kolem třiceti gramů psychotropních látek, drogy budou podrobeny expertíze na odborném policejním pracovišti. Jeden dealer je z Jihlavska, druhý ze sousedního Jihočeského kraje – z Jindřichohradecka.

„Oba muži byli obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Dvaadvacetiletý muž je obviněn z toho, že přibližně od začátku roku poskytoval lidem v Třešti drogy, zejména pervitin. Zájemcům je nejčastěji prodával, v některých případech drogu poskytoval za protislužbu jako odvoz vozidlem, nebo pervitin předal zdarma. „Drogy prodal v desítkách případů. Pervitin si od něho kupoval také jeho spolubydlící, který od něho získal několik desítek gramů drogy. Část koupeného pervitinu pak také on dále v Třešti poskytoval dalším lidem. Oba jsou sami uživatelé drog,“ dodala Kroutilová.

Obvinění muži byli po provedení nezbytných procesních úkonů ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě.

Spolupráce se zásahovou jednotkou 

O den později, ve středu 15. listopadu, provedli jihlavští kriminalisté ve spolupráci z policisty zásahové jednotky Jihomoravského kraje zákrok proti dalšímu muži důvodně podezřelému ze spáchání drogové trestné činnosti.

„Ve večerních hodinách zastavili na silnici u Jihlavy vozidlo Škoda Octavia jedoucí ve směru od dálnice. Třicetiletý muž se v té době vracel z Prahy, kam se nechal předtím odvézt svým známým. Spolujedoucího v automobilu policisté zadrželi a skončil v cele. Podezřelý muž vydal kolem třiceti gramů krystalické látky, kterou kriminalisté zajistili. Dále provedli prohlídku vozidla,“ řekla ke druhému zásahu mluvčí Kroutilová.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání třicetiletého muže z Jihlavy, který je obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V minulosti ještě nebyl soudně trestán.

„Tento muž je obviněn z toho, že přibližně od června jel opakovaně do Prahy, kde nakupoval pervitin. Drogu pak převážel do Jihlavy a celkové množství pervitinu, který takto dovezl, přesáhlo sto gramů. Drogy obviněný muž následně prodával nebo předával dalším lidem. Pervitin, který chtěl do Jihlavy přivézt minulý týden, už se ale díky zákroku kriminalistů k prodeji ve městě nedostane a drogovou trestnou činnost policisté muži ukončili,“ doplnila Jana Kroutilová.

Také tento třicetiletý obviněný muž je nyní stíhaný na svobodě. Oba případy kriminalisté dále vyšetřují. Jak závěrem klasifikovala Kroutilová, za přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí všem třem mužům trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky drogy, dealer, pervitin, kriminalisté, Jihlava, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Lajna v Brně je cool. Jak říká falešný student falešných práv a škol prodavačů danuschetitulů kteří po rozvratu v roce 89, kdy soudruzi soukmenovci převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan,Šmejdi,Gangster ka,Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Lidi co znám, Kmotr, Sicilský klan, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Erin Brockovich, Vlk z Wall Street, Okamžik záblesku,
Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky. Vicepresident, My Lai, Četa, Forest Gump o Vietnamu ,.Citát mužika s pseudonymem rotschild1863:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... až budeme kontrolovat vaše peníze tak si volte koho chcete...-euro, kryplměny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako v Číně, autíčka na baterky, inflace, ceny všeho, dotace, neZiskovky, válčení, zbrojení, zelenismus, migrantismus, globalismus, duhysmus, euhujerismus, kovidismus, lichvamafie, výroba vražedného šrotu, dodávky zbraní, granátů, min do míst konfliktů, více ve vláknech diskusí.

Sobota, 25. listopadu 2023, 09:38Odpovědět

Spadla klec. Kriminalisté zadrželi tři dealery pervitinu, kteří ho prodávali v Třešti a Jihlavě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.