Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Cizinec z kamionu na Vysočině ukradl kartáčky za milion korun. Může za to dostat až osmileté vězení

Žďárští kriminalisté objasnili krádež, která se stala letos v červenci na dálničním odpočívadle. Má ji na svědomí šestačtyřicetiletý cizinec, který si může odsedět až osm let ve vězení. To kvůli krádeži elektrických zubních kartáčků.

Podle informací od policie ke krádeži došlo začátkem července v prostoru parkoviště na 137. kilometru dálnice D1. „Pachatel přijel v noční době na parkoviště, kde si vytipoval nákladní soupravu, která byla zaparkována a řidič spal v kabině tahače. Po poškození plomby pachatel vnikl do nákladového prostoru návěsu, ze kterého odcizil téměř dva tisíce elektrických zubních kartáčků. Bedny se zbožím přendal do svého vozidla a z odpočivadla odjel," sdělila dnes odpoledne policejní mluvčí Michaela Lébrová. 

Našli ho ve Středočeském kraji 

Případem se začali zabývat policisté a ze šetření vyplynulo, že z krádeže je podezřelý šestačtyřicetiletý cizinec. Státní zástupce vydal souhlas s jeho zadržením a policisté po něm vyhlásili pátrání. „Pátrání skončilo úspěšně, když se cizince podařilo zastavit kolegům ve Středočeském kraji. Zadržený muž následně směřoval do Žďáru nad Sázavou, kde byl umístěn do cely," dodal mluvčí. 

Objasnit trestnou činnost se policistům podařilo precizním prověřováním a mezinárodní spoluprací. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání šestačtyřicetiletého cizince. „Muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže, přičemž činem byla spáchána značná škoda,“ řekl Radek Hraško, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Peníze použil pro sebe 

Obviněný muž se ke krádeži přiznal. Odcizené zboží po krádeži v zahraničí prodal přibližně za třetinovou cenu a utržené peníze použil pro svoji potřebu. „Po provedení všech nezbytných úkonů byl muž ze zadržení propuštěn. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na osm let," klasifikovala mluvčí Lébrová. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky kartáčky, krádež, kamion, dálnice, D1, kriminalita, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanislav Sklář

Ten člověk neměl doklady? Nebo proč proč jenom cizinec?

Úterý, 7. listopadu 2023, 01:39Odpovědět

Cizinec z kamionu na Vysočině ukradl kartáčky za milion korun. Může za to dostat až osmileté vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.