Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Žena z Jihlavy si objednala parapety za 12 tisíc, které zaplatila. Firma se ale odmlčela, podvod teď řeší policisté

Jihlavští policisté šetří podvod, který se stal ženě z Jihlavy. Jde o dodávku a montáž vnitřních dřevěných parapetů, které si tato zákaznice objednala u firmy vloni v prosinci.

Šlo o zakázku za více než 12 tisíc korun. „Na účet firmy zaslala ze svého účtu platbu v této výši. Firma ale letos na jaře přestala jakkoliv komunikovat, proto žena zaslala na adresu firmy písemné odstoupení od smlouvy a žádost navrácení peněz. Na to ale nebylo ze strany firmy nijak reagováno a na adrese v Brně, která byla firmou uváděna při kontaktu se zákaznicí, se uvedená firma nenachází. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu,“ říká k případu Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

V této souvislosti policie upozorňuje občany, aby byli při sjednávání zakázek na dodávku zboží nebo na provedení jakýchkoliv prací velice obezřetní. „Je důležité si ve veřejně dostupných systémech ověřit, jestli konkrétní firma skutečně existuje. Důležité také je nalézt si nějaké reference od zákazníků a činnosti dané firmy. Všechny tyto údaje lze v dnešní době nalézt v prostředí internetu a na sociálních sítích,“ upozorňuje mluvčí policistů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová | Zdroj Policie ČR

Štítky podvod, parapety, obchod, komunikace, policie, zakázka, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Jihlavy si objednala parapety za 12 tisíc, které zaplatila. Firma se ale odmlčela, podvod teď řeší policisté | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.