Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Vyrvané dveře, pisoáry, umyvadla. Agresivní pacient zdemoloval pánské záchody v pelhřimovské nemocnici

, aktualizováno 6. září 2023, 13:24

V pelhřimovské nemocnici došlo v noci z pátku 1. září na sobotu 2. září k incidentu, který v tomto zařízení nemá obdoby. Agresivní pacient tam zdemoloval vybavení pánských toalet, které se nachází při chirurgických ambulancích. Podle vyjádření nemocnice skončil vandal v jihlavské psychiatrické nemocnici.

Incident nyní šetří policie. „Jde o nepříjemnou situaci, která nám připomíná, jak důležité je mít v nemocnici vytvořeny mechanismy pro řešení podobných incidentů a zajišťovat bezpečnost všech pacientů a personálu. Jsme v úzkém kontaktu s policií a plně spolupracujeme na vyšetřování této události," sdělil ředitel Nemocnice Pelhřimov Jan Mlčák. 

Podle policie způsobil vandal škodu přes třicet tisíc korun. „Policisté po přijatém oznámení vyjeli ihned na místo a zjistili, že se jedná o čtyřiatřicetiletého muže z Táborska. Dechová zkouška ani test na zjištění jiné návykové látky u muže nevykázal pozitivní hodnotu, avšak muž byl ve špatném psychickém stavu, proto byl za asistence policie sanitním vozem převezen do jihlavského zdravotnického zařízení. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření z trestného činu poškození cizí věci," sdělila za policii mluvčí Michaela Lébrová. 

Lékaři a zdravotní sestry pracují každý den v přední linii poskytování zdravotní péče a často se setkávají s emocionálně náročnými situacemi. „Vedení pelhřimovské nemocnice proto zdůrazňuje, že ochrana zdravotníků je klíčovým prvkem poskytování kvalitní zdravotní péče, nemocnice aktivně spolupracuje s místními bezpečnostními složkami a využívá moderní technologie pro monitorování a zabezpečení svých prostor. Kamerový dohled a alarmové systémy jsou některými z opatření, která byla zavedena pro zvýšení bezpečnosti," dodává mluvčí Nemocnice Pelhřimov Alexandra Knapová. 

Muž putoval na psychiatrii 

Čin agresivního pacienta hodnotí lidé na facebookové stránce pelhřimovské nemocnice. „Nikdo nikoho nemůže natolik rozčilit, aby takhle vyváděl. Obyčejné pako," myslí si Vašek Přibyl. Nad tím, kdo má tento vandalismus na starosti, se zamyslela Dáša Vinická. Podle ní za činem stojí spíše více lidí. „Je kupodivu, že se takto agresivní jedinci vůbec dostanou do areálu nemocnice bez povšimnutí. Měla by se zvýšit ostraha. Tohle přeci nemohl udělat člověk, který na první pohled nejeví agresivní sklony, ať už z jakéhokoliv důvodu. No je to přinejmenším smutné, že se takovýto vandalismus může stát na tak veřejném místě. Obávám se, že to není "práce" jednoho člověka."

„Odvezl ho Chocholoušek? Takový člověk patří do blázince nebo spíše do basy," myslí si Karel Král. Na tento komentář zareagovala pelhřimovská nemocnice s tím, že vandal byl skutečně převezený do Psychiatrické nemocnice Jihlava. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Pelhřimov

Štítky vandal, poškození, toalety, pánské, nemocnice, policie, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyrvané dveře, pisoáry, umyvadla. Agresivní pacient zdemoloval pánské záchody v pelhřimovské nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.