Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Další požár v jihlavském Enviropolu. Po městě a v blízkých obcích může být cítit zápach

, aktualizováno 31. srpna 2023, 9:24

Hasiči dnes v noci zasahovali u požáru ve firmě Enviropol, která se zabývá zpracováním elektroodpadu. Hasičům se požár podařilo lokalizovat kolem druhé hodiny ranní, hořet začalo po jedné hodině. Lidé v krajském městě Vysočiny a také přilehlých obcí mohou během dneška cítit nepříjemný zápach. Doporučuje se jim, aby nevětrali.

Podle mluvčí krajských hasičů Petry Musilové se během požáru ani zásahu nikdo nezranil. Na místě zasahovaly jednotky z Jihlavy, Jihlavy Bedřichova, Polné, Třeště a Luk nad Jihlavou. Zásah na místě události byl pro jednotky hasičů ukončen krátce po 9. hodině. 

„Na měření škodlivin v ovzduší byla povolána laboratoř Tišnov. O situaci byli nebo budou prostřednictvím místních rozhlasů informováni obyvatelé Jihlavy a okolních obcí , tedy z Velkého Beranova, Dobronína, Střítežw, Polné, Měšína, Ždírce a Věžničky," dodala Petra Musilová. Škoda a příčina dnešního požáru je v šetření. 

Instalace sorpčních sad

Zasahující hasiči pomocí čelních nakladačů vyváželi z požárem zasažené kóje elektroodpad na volné prostranství, kde jej dohašovali. „Pro zvýšení efektivity zásahu byla použita pěna. Na přilehlé vodní toky jsme instalovali sorpční hady," dodala mluvčí Musilová. 

S požárem v jihlavské firmě se naposledy hasiči potýkali přesně před dvěma měsíci - 30. června. Tehdy ještě před příjezdem hasičů na místo události vyvezli zaměstnanci hořící odpad na volné prostranství. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, odpad, elektroodpad, hasiči, Enviropol, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Další požár v jihlavském Enviropolu. Po městě a v blízkých obcích může být cítit zápach | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.