Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Řidič v autě srazil chodce na přechodu, ten se vážně zranil. Do nemocnice ho transportoval vrtulník

, aktualizováno 18. srpna 2023, 10:49

Záchranářský vrtulník musel letět k dopravní nehodě, která se stala ve čtvrtek 17. srpna okolo půl páté odpoledne v Havlíčkově Brodě. Do brněnské nemocnice transportoval chodce, kterého srazilo osobní auto.

Vážná nehoda se stala v ulici Žižkova. „Sedmatřicetiletý muž s osobním vozidlem Mercedes Benz je ve směru do centra obce, kdy ohrozil třiasedmdesátiletého chodce přecházejícího z pravé strany po přechodu pro chodce. Následně došlo ke střetu pravou přední částí vozidla s chodcem. Vlivem nárazu byl chodec odhozen na pozemní komunikaci. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění chodce, který musel být letecky transportován do nemocnice v Brně. Ke zranění jiných osob nedošlo,“ informoval o nehodě Martin Hron, policejní koordinátor prevence kriminality.

U řidiče byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. „Další okolnosti jsou předmětem šetření ze strany kriminalistů oddělení obecné kriminality SKPV Havlíčkův Brod," dodala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví, za který mu hrozí až dva roky odnětí svobody.

Policie se nyní obrací na důležité svědky, kteří uvedenou dopravní nehodu viděli, případně by uvítala záběry z palubních kamer vozidle, která projížděla místem v době nehody. „Svědci a řidiči se mohou obrátit na linku 158 nebo na přímo na oddělení obecné kriminality SKPV Havlíčkův Brod - telefon: 974 271 320," doplnila mluvčí Čírtková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, chodec, přechod, zranění, střet, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v autě srazil chodce na přechodu, ten se vážně zranil.  Do nemocnice ho transportoval vrtulník | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.