Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opilá žena nabourala auto a plot, po chvíli se stejným vozidlem havaroval opilý muž, který má zakázáno řídit

To, že alkohol za volant nepatří, si očividně nemyslí dvojice řidičů, kvůli které v sobotu 1. července hned dvakrát vyjížděli policisté. Obě dopravní nehody se staly ve Žďáru nad Sázavou.

Nejprve to bylo do zahrádkářské kolonie krátce po 16. hodině. „Třiasedmdesátiletá řidička jedoucí s osobním vozidlem Škoda Roomster po místní komunikaci v zahrádkářské kolonii neodhadla boční odstup od zaparkovaného vozidla Kia, a došlo ke střetu. Následně pokračovala dál v jízdě, kdy při otáčení narazila do sloupu elektrického vedení a ještě do plotu vedoucího kolem vodní plochy. Poté s vozidlem zastavila u jedné z chat. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Přivolaní policisté provedli u řidičky dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem, kdy naměřená hodnota činila 1,30 promile alkoholu,“ sdělila mluvčí policistů Michaela Lébrová s tím, že hlídka ženě zakázala další jízdu a řidičce na místě sebrala řidičský průkaz.

Vlivem dopravní nehody došlo k předběžně vyčíslené škodě za více než 140 tisíc korun. Policisté místo nehody ohledali a vše zadokumentovali. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehodu policisté prověřují.

Ještě jednou do zahrádkářské kolonie 

Tím však případ nekončí. Netrvalo dlouho, a před šestou hodinou večer do stejné lokality vyjížděli policisté k dopravní nehodě znovu. „K jejich překvapení zjistili, že jedním z havarovaných vozidel je opět osobní vozidlo Škoda Roomster, které tentokrát řítil jednapadesátiletý muž, který při couvání poškodil levý bok zaparkovaného osobního vozidla Volkswagen Passat. I u tohoto řidiče vykázala dechová zkouška pozitivní hodnotu s výsledkem 2,30 promile alkoholu. Přítomnost alkoholu potvrdila i opakovaná dechová zkouška, která vykázala hodnotu ještě vyšší,“ říká Lébrová.

Policisté dále zjistili, že jednapadesátiletý řidič usedl za volant vozidla v době, kdy mu byl uložený zákaz řízení všech motorových vozidel. Při dopravní nehodě vznikla na vozidlech předběžně vyčíslená škoda ve výši 60 tisíc korun.

„Jednapadesátiletý muž je podezřelý ze dvou trestných činů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla Lébrová na závěr.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky alkohol, nehoda, incident, plot, auto, zahrádkářská, kolonie, policie, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá žena nabourala auto a plot, po chvíli se stejným vozidlem havaroval opilý muž, který má zakázáno řídit | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.