Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž z Jihlavska opakovaně napadal kolemjdoucí na ulici, na zahrádce i v podniku. Dovolil si i na policii

Na velké problémy si zadělal třicetiletý muž, který si svoji agresivitu vybíjel na cizích lidech. Má na svědomí napadení lidí v Jihlavě i v obci na Polensku. Teď mu za všechny násilné činy hrozí až osmiletý pobyt ve vězení.

Třicetiletý násilník nejprve v Jihlavě v Palackého ulici zaútočil na muže a ženu, k tomu došlo v časných ranních hodinách v druhé polovině května. Šlo o dvojici, kterou agresor náhodně potkal.

„Útočník muže náhle udeřil do oblasti hlavy a utekl. Přivolaní policisté podezřelého muže v krátké době zajistili. Byl pod vlivem alkoholu, choval se agresivně a vulgárně k policistům i lidem v okolí. Muž měl přes jedno promile alkoholu a skončil na protialkoholní záchytné stanici. Napadený utrpěl zranění a vyhledal lékařské ošetření. Policisté prováděli příslušné úkony a případ šetřili,“ sdělila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Podruhé k muži policisté vyjížděli v červnu, kdy napadl hosty zábavního podniku na Polensku. V tu chvíli se během napadení lidí jeho agresivita ještě zvýšila.

V podniku nejdřív udeřil jednoho muže, a když se ho druhý zastal, utržil rány pěstí také on. Nakonec museli opilého útočníka zpacifikovat ostatní přítomní a následně ho zajistili přivolaní policisté. „Muž se choval stále agresivně, ostatní urážel a zesměšňoval. Vzhledem k opilosti opět v doprovodu policistů mířil na protialkoholní záchytnou stanici. Muž policistům vyhrožoval, svoje jednání stupňoval a výhrůžky zacházely až do roviny fyzické likvidace. Jeden z napadených hostů podniku utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření, hospitalizaci v nemocnici a v současné době nelze stanovit jeho dobu léčení,“ shrnula mluvčí Kroutilová.

Obtěžoval cizince na zahrádce 

O uplynulém víkendu se podezřelý muž dopustil dalšího útoku v prostoru zahrádky v jihlavské restauraci. Ve večerních hodinách si bez pozvání přisedl ke stolu ke dvěma cizincům, k muži a ženě, a když se setkal s negativní reakcí, zareagoval násilím. „Cizince udeřil opakovaně pěstí a hrubě ukončil také snahu ženy napadenému pomoci. Zabránit pokračování napadání cizince se podařilo až s přispěním dalších hostů podniku. Agresivní muž poté z místa utekl. Oba cizinci utrpěli zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici, přičemž u obou nedošlo k vážnějšímu zranění jen shodou okolností nezávislých na vůli útočníka,“ říká Jana Kroutilová.

Po tomto útoku kriminalisté násilníka na Polensku zadrželi, konkrétně k tomu došlo na začátku tohoto týdne. Skončil v policejní cele. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání třicetiletého muže z Jihlavska. „Muž je obviněn ze zločinu ublížení na zdraví, přičemž činem byla způsobena těžká újma na zdraví. Dále čelí obvinění ze spáchání přečinů výtržnictví, nebezpečného vyhrožování a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán, na začátku června byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou na čtyři roky.

Třicetiletý agresor z Jihlavska skončil ve vazbě, poté ho policie odvezla do vězení.

„Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na osm let,“ klasifikovala mluvčí policistů.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky agrese, násilí, násilník, napadení, vězení, Jihlava, Polná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Jihlavska opakovaně napadal kolemjdoucí na ulici, na zahrádce i v podniku. Dovolil si i na policii | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.