Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Muž chtěl po seniorce půjčit sůl. Odmítla, vtrhnul proto do bytu a s nožem v ruce po ní chtěl peníze

Až desetiletý pobyt ve vězení hrozí devětačtyřicetiletému muži, který má na svědomí loupežné přepadení seniorky v Pelhřimově. Kriminalisté ho dopadli v krátké době po činu.

K přepadení došlo v pátek 9. června po jedné hodině odpoledne v bytovém domě v Pelhřimově.

„Devětačtyřicetiletý muž v úmyslu získat finanční hotovost zaklepal na dveře bytu seniorky, se kterou se od vidění znal, s žádostí o půjčení soli. Když žena odmítla a chtěla vstupní dveře do bytu zavřít, silou vrazil do dveří, tyto otevřel a vstoupil do bytu. Podezřelý na devětašedesátiletou ženu vytáhl nůž, který držel proti seniorce a požadoval vydání finanční částky ve výši osmi tisíc korun. Seniorka odmítla muži peníze vydat, snažila se bránit a došlo ke zranění ženy. Poté poškozená muži dala hotovost ve výši tří tisíc, kterou si muž vzal a z bytu odešel,“ popisuje incident mluvčí policistů Michaela Lébrová s tím, že si seniorka dokázala přivolat lékařskou pomoc.

Následně byla hospitalizována v nemocnici. Po přijetí oznámení vyjeli na místo policisté, provedli šetření a vzhledem k závažnosti případu převzali prověřování kriminalisté.

Z vazby rovnou do vězení 

Podezřelého devětačtyřicetiletého muže z Mostecka, který v dané době na Pelhřimovsku pobýval, zadrželi kriminalisté ještě tentýž den. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže. „Devětačtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody,“ řekl Michal Hájek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti soudně trestán.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice.

„Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let,“ nastínila Michaela Lébrová výši možného trestu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky loupež, přepadení, sůl, nůž, zranění, policie, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Takhle se tady potuluje cca sto tisíc psychopatů které nám bendovské soudy stále znovu a znovu vypouštějí mezi nás. A: Dobrá práce policie.

Čtvrtek, 15. června 2023, 11:11Odpovědět

Muž chtěl po seniorce půjčit sůl. Odmítla, vtrhnul proto do bytu a s nožem v ruce po ní chtěl peníze | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.