Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Policie zadržela dvacetkrát trestaného muže. I přes zákaz pod vlivem drog řídil, na Třešťsku se vloupal do buňky

Až pět let ve vězení může strávit devětačtyřicetiletý recidivista, který si zjevně nedělá starosti s dodržováním zákona a uloženými tresty. I přes zákaz řídil, navíc pod vlivem drog. Kromě toho kriminalisté zjistili, že má na svědomí krádež za téměř 200 tisíc korun.

Podezřelého muže ze Sokolovska zadrželi policisté minulý týden v Jihlavě, dopadli ho na ulici Fibichova. Zadrženého muže odvezli na oddělení, kde byl umístěn do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Devětačtyřicetiletý muž je obviněn z přečinu krádeže, přičemž činem vznikla větší škoda, a dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Obviněný muž byl v minulosti již více než dvacetkrát soudně trestán za různorodou trestnou činnost. Opakovaně mu byl uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel a řídit automobily by mohl až v roce 2035.

„Z výkonu trestu odnětí svobody, který si odpykal za majetkovou trestnou činnost, byl propuštěn vloni v létě a na konci roku už byl opět odsouzen. Za volantem přistihli policisté v Jihlavě obviněného muže v dubnu a následně ještě v květnu. Řidič měl navíc v obou případech pozitivní test na zjištění ovlivnění návykovou látkou. Tyto případy policisté řešili pro podezření ze spáchání trestného činu a přestupkového jednání,“ jmenuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Ukradl nářadí a bazén 

To, že si ze zákazů opravdu nic nedělá, dokázal na přelomu května a června, kdy znovu řídil auto. Vydal se do obce na Třešťsku s cílem ukrást věci, které bude možné zpeněžit. Muž je obviněn z toho, že vnikl do oploceného objektu a vloupal se do buňky s uskladněným materiálem. „Odcizil různé nářadí, venkovní bazén, kola k vozidlu a další věci. Vše odvezl a na různých místech prodal. Získané peníze muž použil pro svoji potřebu. Odcizené věci zřejmě skončily v Praze a na Jihlavsku. Část kriminalisté vypátrali, nový majitel je vydal a policisté věci zajistili,“ dodává Kroutilová.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho poté odvezli do věznice.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Jak klasifikovala Kroutilová, za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky kriminalisté, recidivista, zákaz, řízení, drogy, policie, vloupání, Třešť, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela dvacetkrát trestaného muže. I přes zákaz pod vlivem drog řídil, na Třešťsku se vloupal do buňky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.