Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Kontrola ve vietnamské prodejně odhalila nezdaněný alkohol. Prodavačka ho schovala, když viděla auto celníků

Celní správa nejen na Vysočině se během svých kontrol zaměřuje také na oběh nezdaněného alkoholu. Krajští celníci během uplynulého týdne zajistili téměř 500 litrů lihovin a 1250 litrů vína, a to jak v kamenné provozovně, tak i na dálnici D1.

„Případ z D1 je klasický: Dodávkové vozidlo s bulharskou imatrikulací a rumunským řidičem, uvnitř nákladového prostoru 161 litrů neznačených a nezdaněných lihovin a 1250 litrů nezdaněného vína. Údajně na cestě do Irska. Rumunskému hříšníkovi kromě úhrady spotřební daně 20 tisíc korun a propadnutí zboží hrozí také pokuta až do výše pět milionů korun, jelikož nakládal s neznačeným lihem," popisuje ve zprávě pro novináře Richard Zeman, mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina. 

Další kontrola se odehrála ve vietnamském obchodě v obci na Pelhřimovsku, kde celníkům bylo podezřelé, že v regálech s nejprodávanějšími značkami tvrdého alkoholu, jako je vodka, Peprmintka a Tuzemák, je prázdné místo. Prodavačka v obchodě celníkům přiznala, že 589 půllitrových lahví krátce před kontrolou odnosila do skladovacích prostor v prvním patře budovy, neboť z okna viděla stát na náměstí auto s označením celní správy.

„Učinila tak proto, že k uvedeným lihovinám neměla doklady prokazující jejich zdanění. Zboží jí proto bylo zajištěno, hrozí jeho propadnutí a provozovatel musí uhradit únik na spotřební dani ve výši 34 tisíc korun," doplnil mluvčí celníků Zeman. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky alkohol, daň, clo, celní, správa, kontrola, provozovna, dálnice, D1, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontrola ve vietnamské prodejně odhalila nezdaněný alkohol. Prodavačka ho schovala, když viděla auto celníků | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.