Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dva recidivisté vykrádali objekty, vzali i zbraň z trezoru. Ženu, co je přistihla, zamkli v budově a utekli

Více než půlmilionovou škodu mají na svědomí dva muži s bohatou trestní minulostí, kteří se vloupali do čtyř provozoven a firem. Kradli hlavně peníze a tabákové výrobky, v jednom případě ukradli dokonce i zbraň uloženou v trezoru.

Objasnit trestnou činnost se kriminalistům podařilo na základě šetření a důkladného prověřování. Shromáždili důkazy a policejní komisař zahájil trestní stíhání obou mužů z Moravskoslezského kraje. „Muži ve věku čtyřicet a dvaačtyřicet let byli obviněni z přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda, přečinů poškození cizí věci a nedovoleného ozbrojování a dále přečinu omezování osobní svobody spáchaného v úmyslu usnadnit jiný trestný čin,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Dodal, že oba obvinění muži byli v minulosti již opakovaně odsouzeni za různorodou trestnou činnost, zejména majetkovou. „Starší z mužů byl v první polovině loňského roku propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody,“ upřesnila mluvčí policistů Jana Kroutilová.

Dvojice recidivistů je tentokrát obviněna z toto, že se letos v lednu vloupala do skladu v Jihlavě, v Třebíči se pokusila dostat do prodejny a ve Znojmě se vloupala do obchodu a kanceláře. „V Jihlavě muži vypáčili dveře skladu, který prohledali. Odcizili kolem dvou stovek kartonů tabákových výrobků. Do třebíčské prodejny se sportovním zbožím se mužům dostat nepodařilo, poškozením ale způsobili škodu za necelých čtyřicet tisíc korun. Ve Znojmě si v první polovině ledna odnesli v nočních hodinách z prodejny finanční hotovost v české i cizí měně. Na konci měsíce se vloupali do jiného objektu, kde ale muže přistihla zaměstnankyně, kterou zamkli v jedné z místností,“ jmenuje Jana Kroutilová. Zde muži odcizili trezor se střelnou zbraní a z místa utekli. Žena neutrpěla zranění.

Krádeží způsobili muži škodu necelých 430 tisíc korun, škoda za bezmála osmdesát tisíc korun vznikla poškozením.

„Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ říká závěrem mluvčí policistů.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, vloupání, zloděj, recidivista, policie, zbraň, peníze, Jihlava, Třebíč, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva recidivisté vykrádali objekty, vzali i zbraň z trezoru. Ženu, co je přistihla, zamkli v budově a utekli | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.