Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Rumuni vezli do Disneylandu stejnokroje, k tomu nelegálně víno a cigarety. Zadrželi je celníci z Vysočiny

Dva Rumuni plánovali do své domovské země - do Francie - převézt kromě dvou automobilů na přívěsu, stejnokrojů určených pro pařížský Disneyland i nelegálně přepravované víno a cigarety. Tyto věci měli ukryté v tajných schránkách. Plány jim však narušili celníci z Vysočiny.

Kontrola jejich dodávky značky Mercedes proběhla ve středu večer na dálnici D1. „Na 119. kilometru D1 zastavili celníci ve 21 hodin dodávkové vozidlo Mercedes, které následně navedli ke kontrole do areálu Celního úřadu pro Kraj Vysočina u exitu 112. Na dotaz hlídky, zda jsou přepravované nějaké vybrané výrobky, řidič odpověděl, že převáží 125 krabic vína, ke kterým ovšem předložil pouze mezinárodní přepravní doklad CMR, nikoliv doklad prokazující zdanění vybraných výrobků. Celkem se jednalo o množství 562,5 litrů, které bylo z výše uvedeného důvodu zajištěno," vyjmenoval ve zprávě pro novináře Richard Zeman, mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina.

Cigarety v boční stěně  

Doplnil, že převážené víno bylo vyskládáno v zadní části dodávky za oblečením, které muselo být vyndáno z vozidla ven. Ke kontrole byl přivolán psovod se psem vycvičeným na vyhledávání cigaret. Ten označil místo u průduchů dřevotřískových bočních stěn vozidla, které byly následně demontovány odvrtáním nýtů a v jedné boční stěně byl odhalen větší počet krabiček cigaret, přilepených ke stěně lepicí páskou.

„Celkem se jednalo o 15 200 kusů cigaret různých značek, přičemž v rámci Evropské unie lze přepravovat maximálně 800 kusů. Jelikož nebyly předloženy doklady prokazující zdanění tabákových výrobků, byly cigarety zajištěny a vyměřena k nim spotřební daň ve výši 60 tisíc korun, kterou musí řidič vozidla uhradit," doplnil k cigaretám mluvčí Zeman. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Kraj Vysočina | Zdroj Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky dodávka, nelegální, cigarety, víno, Disneyland, celní, správa, celníci, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rumuni vezli do Disneylandu stejnokroje, k tomu nelegálně víno a cigarety. Zadrželi je celníci z Vysočiny | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.