Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Policie našla zloděje, který ukradl karavan. Muž v něm po příchodu z vězení bydlel, hodně ho tím poškodil

Kriminalisté z Třebíče úspěšně vyřešili krádež karavanu, ke které došlo vloni na podzim v Třebíči. Zloděj karavan odtáhl do Jihomoravského kraje a tam v něm bydlel. Značně ho tím znehodnotil.

Muž podezřelý z krádeže byl dopaden minulý týden v Třebíči, skončil v cele. „Jednatřicetiletý muž je obviněn ze spáchání přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Jak se vyšetřováním ukázalo, obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán, vloni v létě si odpykal ve vězení trest nepodmíněný trest odnětí svobody.

„S příchodem chladného počasí se ale asi na podzim rozhodl vyřešit problém s bydlením krádeží přívěsného dvounápravového karavanu. Muž je obviněný z toho, že přijel v září v časných ranních hodinách s osobním vozidlem do Třebíče, karavan v hodnotě přibližně 160 tisíc korun stojící na parkovišti zapřáhl a odvezl. Následně s ním parkoval v různých lokalitách, přejížděl na jiná místa a karavan využíval k bydlení,“ informovala o případu ve zprávě pro novináře Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Karavan zakrytý plachtou 

Muž nakonec zakotvil na Hodonínsku, kde karavan stál zakrytý plachtou na pozemku u domu.

Na základě prověřování se kriminalistům ale podařilo karavan vypátrat a zajistit. Obviněný muž dlouhodobým neohleduplným užíváním poškodil jak jeho vnitřní, tak vnější součásti. „Kromě nepořádku muž prováděl zásahy do konstrukce a výrazné poškození si vyžádala i jeho snaha zvýšit v karavanu teplotu. Karavan si převzal zpět jeho majitel,“ dodává Kroutilová.

To však není vše, co má tento obviněný muž na svědomí. V březnu se dopustil ještě jedné krádeže, a to v jednom z obchodů v Třebíči, kde vzal a na místě snědl cukrovinku.

Krádež karavanu policie i nadále vyšetřuje, jeho zloděj je stíhán na svobodě. „Za krádež mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ vyčíslila závěrem Jana Kroutilová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, zloděj, karavan, vězení, recidivista, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie našla zloděje, který ukradl karavan. Muž v něm po příchodu z vězení bydlel, hodně ho tím poškodil | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.