Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dlouhodobý teror. Muž na Jihlavsku ubližoval partnerce, pořád ji hlídal a sexuálně ponižoval

Až desetiletý pobyt ve vězení hrozí dvaačtyřicetiletému muži, který dlouhodobě fyzicky i psychicky týral svou partnerku. Agresivita muže stoupala s užíváním alkoholu a drog. Žena má nyní velké psychické problémy.

Když žena, která byla vystavena dlouhodobému psychickému i fyzickému násilí, požádala o pomoc svého známého, násilník obrátil svoji agresi i vůči němu. „V říjnu zasahovali v bytě přivolaní policisté, zraněná žena skončila v nemocnici a agresivní muž na protialkoholní záchytné stanici. Následně nerespektoval ani uložené vykázání a i přes zákaz vyhledával přítomnost ženy. Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže, který byl obviněn z pěti trestných činů a hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi,“ sdělila k případu mluvčí policistů Jana Kroutilová.

Podezřelého muže policisté na konci listopadu zadrželi a umístili ho do policejní cely. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Muž byl obviněn ze spáchání zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí páchaného po delší dobu, dále vícenásobného zločinu vydírání spáchaného se zbraní a na svědkovi, dalším činem je zvlášť závažný zločin v oblasti sexuálního násilí. Obviněn je také z přečinu pokusu ublížení na zdraví a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Násilník z Havlíčkobrodska má za sebou bohatou trestní minulost, a to z různých oblastí. Dokonce si i odpykal nepodmíněný trest odnětí svobody.

Násilí se postupně zhoršovalo 

Podle vyšetřování případu dvaačtyřicetiletý muž z Havlíčkobrodska přibližně od loňského léta do letošního podzimu v bytě psychicky a fyzicky týral svoji partnerku. K násilí docházelo ve společném obydlí v domě na Jihlavsku. „Ženu vulgárně slovně urážel, vyhrožoval jí a fyzicky ji napadal. Násilí se postupně zhoršovalo a intenzita útoků se zvyšovala. Agresivita muže stoupala s užíváním alkoholu a drog. Násilí bylo někdy doprovázeno také rozbíjením věcí, zejména patřících ženě a vybavení bytu. Vystavena byla také výhrůžkám, sexuálním útokům a ponižování. Výhrůžky muž využíval na prosazení své vůle a také k zabránění ženě situaci řešit,“ jmenuje mluvčí Kroutilová.

Muž ženu rovněž hlídal a kontroloval, ať se jednalo o její soukromý, tak pracovní život. Způsobil jí výrazné psychické obtíže, žena jeho jednání pociťovala jako těžké příkoří ve spojení s pocity strachu, bezmoci a ponížení.

Vše vyvrcholilo na konči října, kdy byla ve večerních hodinách přivolána policie. Muž se ještě snažil znesnadnit vstup hlídce. Policisté se dostali do bytu a muže zajistili. Zraněnou ženu odvezla zdravotnická záchranná služba na ošetření do nemocnice. „Podezřelý muž vzhledem k opilosti směřoval na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění policisté rozhodli o jeho vykázání ze společného obydlí. Vykázání bylo následně prodlouženo usnesením vydaným soudem s předběžným opatřením ve věci ochrany před domácím násilím. Obviněný muž následně přesto ve dvou případech přišel k bytu, kopal do dveří a po přivolání hlídky z místa utekl, snažil se také ženu kontaktovat,“ dodává Kroutilová k říjnovému zásahu policie.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky teror, ubližování, násilí, násilník, agrese, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dlouhodobý teror. Muž na Jihlavsku ubližoval partnerce, pořád ji hlídal a sexuálně ponižoval | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.