Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lupič se dvěma zbraněmi přepadl benzinku v Bíteši, jednou vystřelil. Poznáte ho na fotkách?

, aktualizováno 28. listopadu 2022, 12:59

Dramatické chvíle se odehrávaly ve čtvrtek 24. listopadu v 6:50 na čerpací stanici ve Velké Bíteši - Janovicích na ulici Hybešova. Obsluhu tam přepadl muž, který měl v rukou dvě pistole.

„Z prvotního oznámení vyplývalo, že do objektu čerpací stanice vstoupil muž, který byl ozbrojený dvěma střelnými zbraněmi. Po obsluze požadoval vydání finanční hotovosti. Z jedné střelné zbraně v prostoru čerpací stanice vystřelil. V prodejně se v době přepadení nacházel kromě obsluhy ještě jeden člověk. Při přepadení nebyl nikdo zraněn,“ uvedla k loupeži Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Na místo byly okamžitě vyslány nejbližší policejní hlídky a vzhledem k lokalitě a bezprostřední blízkosti dálnice D1 byli o události informováni také policisté v sousedních krajích, to z důvodu okamžitého pátrání po tomto pachateli.

Popis muže

Pachatel – jednalo se o muže vysokého zhruba 180 cm – měl na sobě oblečenou černou maskáčovou bundu, modré džíny a na nohách měl bílé sportovní boty. Na hlavě měl šedou čepici s kšiltem a na nasazenou černou kapuci. Obličej si maskoval nasazeným tmavým respirátorem. Na rukou měl oblečené rukavice modré barvy s výrazným bílým nápisem Po loupeži z místa utekl, ale není vyloučeno, že mohl mít někde v blízkosti čerpací stanice zaparkované vozidlo, se kterým pak odjel.

Lupiče hledala také Letecká služba Policie České republiky a policejní kynologové se služebními psy.

„Policisté se obracejí na případné svědky, kteří se v inkriminovanou dobu pohybovali v blízkosti čerpací stanice, projížděli po silnici II/395 kolem čerpací stanice a mají ve svých vozidlech kamerové záznamy, aby se obrátili se svým svědectvím na linku 158. Stejně tak naše výzva směřuje ke svědkům, kteří by si všimli v blízkosti čerpací stanice něčeho podezřelého, pohybu podezřelých osob nebo vozidel, případně pokud by podle popisu a podle fotografie pachatele z místa činu, tohoto muže poznali, aby kontaktovali linku 158,“ vyzývá Čírtková a připojuje důležitou poznámku. „V žádném případě se muže nesnažte žádným způsobem zadržet, protože může být ozbrojený, ale pokud máte poznatky k jeho pohybu nebo pobytu, tak kontaktujte linku 158.“

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR (redakčně upraveno) | Zdroj Policie ČR

Štítky lupič, přepadení, zbraň, pátrání, čerpací, stanice, peníze, veřejnost, Velká Bíteš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič se dvěma zbraněmi přepadl benzinku v Bíteši, jednou vystřelil. Poznáte ho na fotkách? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.