Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Mám jen jeden karton cigaret, hlásil rumunský řidič celníkům. Ti jich v jeho dodávce našli celkem 482

Úspěšný záchyt pašovaných cigaret hlásí pracovníci Celní úřadu pro Kraj Vysočina. V úterý večer odhalili v zahraniční dodávce téměř 500 kartonů cigaret, což představuje daňový únik přes 300 tisíc korun. Rumunskému pašerákovi hrozí až tři roky za mřížemi.

K záchytu došlo v úterý 27. září ve 22 hodin na dálničním parkovišti Pávov ve směru na Prahu. Celníci zastavili dodávkové vozidlo s německou imatrikulací, které řídil občan rumunské národnosti. „V chladícím dodávkovém vozidle a přívěsném vozíku vezl potraviny a na dotaz hlídky, zda převáží nějaké cigarety nebo alkohol, řidič odpověděl, že pouze kartón cigaret pro svou osobní spotřebu,“ přiblížil tiskový mluvčí celního úřadu Richard Zeman.

Celníci přesto přistoupili k důkladné prohlídce chladícího prostoru, který byl zcela zaplněn potravinami. Uprostřed boxu nalezli hromádku 20 kartonů cigaret různých značek, k čemuž řidič poznamenal, že se ve vozidle nachází celkem 50 kartonů. Následná kontrola po vyložení veškerého potravinářského zboží ukázala rovnou deset papírových krabic, plných cigaret s rumunskou tabákovou nálepkou.

„Řidič se přiznal, že všechny cigarety patří jemu, veze je do svého obchodu v Německu a doklad prokazující jejich zdanění nemá,“ doplnil Zeman. Celkem ve vozidlo bylo odhaleno 482 kartonů cigaret, tj. 96 400 kusů.      

Vzhledem ke skutečnosti, že únik na spotřební dani činil 323 tisíc korun, byl k případu přivolán pověřený celní orgán sekce Pátrání, který řidiči sdělil důvodné podezření ze spáchání přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Všechny cigarety byly zajištěny a pašerákovi nyní hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let.

Ohodnoť článek

Foto Celní úřad pro Kraj Vysočina | Zdroj Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky Celní úřad pro Kraj Vysočina, cigarety, pašerák, cigareta, karton, Kraj Vysočina, Praha, Pávov, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mám jen jeden karton cigaret, hlásil rumunský řidič celníkům. Ti jich v jeho dodávce našli celkem 482 | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.