Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Odvezl rodičům roční holčičku, babičce ji ale nepředal. Místo toho ji ukrýval na neznámém místě

K těžko pochopitelnému případu došlo v minulém týdnu na Třebíčsku. Čtyřiatřicetiletý muž odvezl rodičům roční holčičku, ale babičce, která si ji měla vyzvednout, ji nedovezl. Namísto toho se svoji přítelkyní dítě ukrývali na neznámém místě.

Minulý týden přijali třebíčští policisté oznámení od ženy - babičky, které nebylo umožněno převzetí dítěte, které jí bylo svěřeno do péče na základě rozhodnutí soudu. Dítě přitom nebylo ani u svých rodičů. Od nich jednoroční holčičku odvezl čtyřiatřicetiletý muž, se kterým se znali, ale kde společně jsou, nevěděli. 

Policisté podezřelého muže rychle vypátrali. Zjistilo se, holčičku má u sebe přítelkyně podezřelého muže a pobývají spolu v ubytovacím zařízení, kam je muž předtím odvezl. Dítě i ženu kriminalisté následně nalezli. Holčička byla v pořádku, převzala si ji do péče oprávněná osoba.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání zadrženého muže z Jihočeského kraje a podezřelé ženy z Pardubického kraje. „Čtyřiatřicetiletý muž a třicetiletá žena byli obviněni z přečinu únosu dítěte spáchaného ve spolupachatelství,“ řekla Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán.

Muž a žena jsou obviněni z toho, že odvezli od rodičů jejich dceru, kterou poté ukryli, a odmítali ji odevzdat oprávněným osobám, prarodičům. „Zamezili jim tak opatrování o dítě, které jim bylo svěřené do péče na základě rozhodnutí soudu. Při získání dítěte využil obviněný muž vztahů, které s jeho rodiči měl, své dominance a přesvědčivosti,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí Jana Kroutilová. Když mu dítě svěřili, odvezl jej, rodičům ale neřekl kam.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Shutterstock | Zdroj Policie ČR

Štítky Třebíčsko, únos, dítě, okres Třebíč, Jihočeský kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odvezl rodičům roční holčičku, babičce ji ale nepředal. Místo toho ji ukrýval na neznámém místě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.