Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V kufru mám výbušninu a zbraně, volal muž z vlaku. Pak přiznal, že si vše vymyslel, hrozí mu tři roky ve vězení

, aktualizováno 29. září 2022, 11:01

Až tři roky ve vězení může strávit muž, kvůli kterému vyjížděli policisté v úterý 27. září ve večerních hodinách na havlíčkobrodské nádraží. Podle oznámení cestoval mezinárodním vlakem na trase z Prahy na Brno a měl mít u sebe v zavazadle výbušninu a střelné zbraně.

„Informaci sdělil telefonicky opakovaně, byl konkrétní ohledně své osoby a místu, kam směřuje. Vzhledem k hrozícímu nebezpečí začali policisté ihned přijímat opatření za účelem zajištění bezpečnosti. Zjistili místo, kde se vlak aktuálně pohyboval. Do akce byli nasazeni policisté pořádkové i dopravní policie, strážníci městské policie a také hasiči. Vlak byl zastaven na odstavné koleji lokality vlakového nádraží v Havlíčkově Brodě. Policisté okamžitě zakročili a nalezli podezřelého muže ve vagonu, výbušninu ani střelné zbraně u sebe neměl. Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu zadrželi. Vagon z důvodu zajištění bezpečnosti opustili také ostatní cestující,“ popisuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Následně policie důkladně prohledala vlak, ani zde nebylo nalezeno nic nebezpečného. Zadržený osmatřicetiletý muž uvedl, že jeho oznámení bylo smyšlené. Dechová zkouška i test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byly u něho negativní. Zadržený muž směřoval s pouty na rukou na policejní oddělení, kde byl umístěn do cely.

Bezdůvodná práce IZS 

„Kriminalisté provedli šetření, ohledání a zadokumentování, výslechy osob a zajistili stopy. Kolem desáté hodiny večer byla opatření ze strany policistů ukončena a vlak mohl v jízdě pokračovat. Policejní komisař na základě shromážděných důkazů zahájil trestní stíhání zadrženého muže, jednalo se o cizince. Osmatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, přičemž tato nepravdivá zpráva vyvolala bezdůvodnou záchrannou práci integrovaného záchranného systému. Po provedení nezbytných procesních úkonů byl muž ze zadržení propuštěn,“ dodává mluvčí Kroutilová.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky vlak, zbraně, výbušnina, manévry, nádraží, policie, poplašná, zpráva, Havlíčkův Brod, Praha, Brno, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kufru mám výbušninu a zbraně, volal muž z vlaku. Pak přiznal, že si vše vymyslel, hrozí mu tři roky ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.