Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Krádež v restauraci u D1. Muž u stolu se přisunoval ke kabelce, ze které vytáhl 130 tisíc, pak rychle odjel

Až pětiletým pobytem ve vězení může být potrestán osmatřicetiletý cizinec, který má na svědomí krádež v restauraci na odpočívadle na dálnici D1. Došlo k ní letos v dubnu.

Krádež, jež se stala na začátku dubna v prostoru odpočívadla na 112. kilometru dálnice D1, se nyní podařilo objasnit jihlavským kriminalistům. „Kolem třetí hodiny odpoledne se přišli do restaurace občerstvit cizinci, kteří si sedli ke stolu. To ale netušili, že k sousednímu stolu si krátce nato přisedl muž, kterému chyběly finanční prostředky, a rozhodl se je získat krádeží. S židlí se postupně zády k jejich stolu nenápadně přisunoval, až se dostal na těsnou blízkost židle, na které měla žena zavěšenou tašku. V nestřeženém okamžiku z ní muž vytáhl peněženku, vyndal peníze v české i cizí měně a peněženku vrátil zpět do tašky. Hned poté z restaurace spěšně odešel a z místa odjel,“ popisuje průběh krádeže Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Následně z restaurace odešli i okradení cizinci, a to aniž by krádež zaregistrovali. Skutečnost, že jim chybí peníze, zjistili až druhý den a krádež oznámili policistům ve Zlínském kraji. Případ začali policisté šetřit a vzhledem k tomu, že ke krádeži došlo na Vysočině, převzali prověřování jihlavští kriminalisté.

Zadrželi ho na pražském letišti 

„Pátrali po pachateli, provedli šetření a shromažďovali veškeré získané informace a poznatky. Podařilo se jim zjistit, že z krádeže je podezřelý osmatřicetiletý cizinec, státní zástupce vydal souhlas s jeho zadržením a policisté po něm vyhlásili pátrání. Minulý týden bylo pátrání po cizinci zakončeno úspěchem. Muž o víkendu přiletěl ve večerních hodinách na pražské letiště a policisté cizince důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu zadrželi. Zadržený muž směřoval z Prahy v doprovodu policistů na jihlavské oddělení, kde byl umístěn do cely,“ dodává za policii Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání osmatřicetiletého cizince. „Muž byl obviněn z přečinu krádeže, přičemž čin byl spáchán na věci, kterou měla poškozená žena při sobě a dále byla při krádeži způsobena větší škoda,“ řekl Josef Dufek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.

Obviněný cizinec se ke krádeži přiznal. Odcizené peníze po krádeži využil pro svoji potřebu. „Po provedení všech nezbytných úkonů byl muž ze zadržení propuštěn. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala závěrem Jana Kroutilová.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky krádež, peníze, zloděj, kabelka, restaurace, policie, dálnice, D1, Dálnice D1, stůl, Josef Dufek, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krádež v restauraci u D1. Muž u stolu se přisunoval ke kabelce, ze které vytáhl 130 tisíc, pak rychle odjel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.