Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Alkohol, drogy, vysoká rychlost, špatný stav vozidla. Vysočina má za sebou další policejní kontroly

Policisté na Vysočině během uplynulého víkendu ve velkém zastavovali řidiče, aby zkontrolovali, zda za volant neusedají opilí či pod vlivem drog. Kromě řízení pod vlivem návykových látek zjistili také překročení rychlosti či jízdu s vozidlem v nevyhovujícím technickém stavu.

Tato dopravně bezpečnostní akce v našem kraji probíhala v době od pátečního večera 19. srpna do sobotní rána 20. srpna.  

Do akce se zapojili policisté dopravní i pořádkové policie, kteří zkontrolovali 704 vozidel a zjistili 64 přestupků, z nichž 60 vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

„V pěti případech zjistili porušení nejvyšší povolené rychlosti, ve dvou případech zjistili u řidiče požití alkoholu, kdy dechová zkouška vykazovala hodnotu nepřevyšující jedno promile alkoholu v dechu a tito řidiči jsou podezřelé ze spáchání přestupku v dopravě. Jeden kontrolovaný řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, protože u něho byla provedená dechová zkouška pozitivní a hodnota byla vyšší než jedno promile alkoholu. V jednom případě policisté zjistili řidiče ovlivnění jinou návykovou látkou," jmenuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Tím však výčet přestupků nekončí, protože dva řidiči nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem a v 15 případech řidiči vyjeli s vozidlem, které bylo v nevyhovujícím technickém stavu. Sedm řidičů při kontrole nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti a tři řidiči nepředložili řidičský průkaz.

„Další rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce se připravuje na nadcházející víkend a souvisí s koncem prázdnin," upozornila závěrem Dana Čírtková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kontrola, hlídka, alkohol, drogy, Vysočina, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alkohol, drogy, vysoká rychlost, špatný stav vozidla. Vysočina má za sebou další policejní kontroly | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.