Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Žena obtěžovala svého expartnera. Vyhrožovala mu, bombardovala ho SMS a prozváněla ho skrytým číslem

Až deset let za mřížemi může strávit devětatřicetiletá žena z Benešovska, jež soustavně obtěžovala a pronásledovala svého bývalého partnera. Jejím útokům musel čelit muž z Pelhřimovska.

Případem se na základně trestního oznámení začali zabývat pelhřimovští policisté. Minulý týden kriminalisté ženu důvodně podezřelou ze spáchání trestné činnosti zadrželi, v místě jejího bydliště provedli domovní prohlídku a ženu odvezli na oddělení policie, kde byla umístěna do cely.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání devětatřicetileté ženy z Benešovska. „Žena byla obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví a přečinu nebezpečného pronásledování, přičemž bylo při činu vyhrožováno ublížením na zdraví a čin byl spáchán vytrvale prostřednictvím prostředků elektronických komunikací,“ řekl v tiskové zprávě Michal Hájek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.

Žena je obviněna z toho, že přibližně od podzimu roku 2020 soustavně a dlouhodobě pronásledovala svého bývalého partnera. Využívala k tomu mobilní telefon a muže opakovaně skrytým číslem prozváněla. „Dále mu zaslala z několika desítek různých telefonních čísel, která si opatřila, stovky SMS zpráv, ve kterých mu vyhrožovala násilím, vulgárně ho urážela, obviňovala a ztěžovala jeho běžný osobní i pracovní život. Výhrůžky se týkaly také poškození majetku, směřovaly na jeho bydlení a věci. Dlouhodobým přijímáním zpráv s vulgárním, urážlivým a vyhrožujícím obsahem utrpěl muž vážnou újmu na zdraví a čelí dlouhodobým následkům jak psychickým, tak fyzickým,“ jmenuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Je stíhána na svobodě 

Obviněná žena v minulosti ještě nebyla soudně trestána. Po provedení nezbytných úkonů byla žena ze zadržení propuštěna a je stíhána na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let.

Útokům ze strany partnera, ať již současného nebo bývalého, čelí obecně častěji ženy, obětí se ale může stát i muž. „Vždy je nutné tuto situaci řešit a nesmířit se s ní. Pokud není agresorovi v útocích zabráněno, mívá jeho jednání stoupající tendenci a násilí z jeho strany se časem zintenzivňuje. Proto je důležité útok zavčas řešit a oznámit policistům, případně se svěřit osobě, ve kterou má oběť důvěru a je schopna provést další nutné kroky za ni a vést ji k účinné pomoci,“ dodává závěrem mluvčí Kroutilová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky obtěžování, útok, vulgární, vyhrožování, telefon, SMS, partner, trest, vězení, policie, okres Benešov, kriminalita, okres Pelhřimov, Michal Hájek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena obtěžovala svého expartnera. Vyhrožovala mu, bombardovala ho SMS a prozváněla ho skrytým číslem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.