Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvě noční úmrtí na silnicích Vysočiny. U Štoků byl sražen chodec, v Horní Cerekvi byl fatálním náraz do stromu

Hned dva lidské životy si vyžádaly dopravní noční dopravní nehody na Vysočině. U Štoků na Havlíčkobrodsku došlo ke střetu osobního vozidla s chodcem, u Horní Cerekve na Pelhřimovsku pak dvacetiletý řidič narazil do stromu.

K první nehodě došlo v neděli 19. června kolem půl jedné ráno na silnici I/38 v katastru obce Štoky. Po silnici se v té době pohyboval šestačtyřicetiletý chodec, na jehož pohyb nedokázal šestačtyřicetiletý řidič vozidla Citroen, který cestoval směrem na Havlíčkův Brod, zareagovat a došlo ke střetu. Při dopravní nehodě utrpěl chodec zranění neslučitelná se životem a na místě dopravní nehody zemřel.

S řidičem vozidla na místě dopravní nehody policisté provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Dále provedli s řidičem test na zjištění případné přítomnosti jiných návykových látek v těle, kdy tento test vykázal také negativní výsledek. Ke zranění jiných osob při dopravní nehodě nedošlo. 

Veškeré okolnosti nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem policejního prověřování. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ uvedla v tiskové zprávě inspektorka Michaela Lébrová. Ta zároveň vyzvala případné svědky, kteří místem v inkriminovaném čase projížděli, aby se přihlásili na lince 158. 

K další tragické havárii došlo kolem půl druhé na silnici II/112 na okraji Horní Cerekve. Dvacetiletý cizinec za volantem osobního vozidla tovární značky Hyundai Santa Fe přijížděl od Nové Vsi a v pravotočivé zatáčce u blízkého lomu a zřejmě vlivem vysoké rychlosti dostal s vozidlem smyk, poté narazil do kovového svodidla a stromu.

„Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče, kterému na místě nehody podlehl. Ke zranění jiných osob nedošlo,“ poznamenala Lébrová. Hmotná škoda na havarovaném vozidle dosáhla částky 170 tisíc korun. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky úmrtí, nehoda, silnice, Horní Cerekev, strom, Kraj Vysočina, dopravní nehoda, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, Citroën, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě noční úmrtí na silnicích Vysočiny. U Štoků byl sražen chodec, v Horní Cerekvi byl fatálním náraz do stromu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.