Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Loupežné přepadení v centru Jihlavy. Napadený muž přišel o mobil a dostal pěstí do hlavy

Jihlavští policisté šetří loupežné přepadení, které se stalo v pátek 22. dubna nedaleko centra krajského města. Zloděje policisté rychle dopadli, hrozí mu až desetiletý pobyt ve vězení.

Na místo policisté vyjížděli na základě oznámení o napadení, k němuž došlo na ulici.

„Policisté zjistili veškeré dostupné informace k pachateli, který po útoku utekl, a začali po něm okamžitě pátrat. Napadený muž utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Policisté proto přivolali také zdravotnickou záchrannou službu,“ sdělila k případu Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Muže, který má mít loupežné přepadení na svědomí, policejní hlídky ještě tentýž večer vypátraly na ulici Srázná.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Jednatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a dále přečinu výtržnictví,“ řekl Josef Dufek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.

Požadoval peníze, napadený mu je nechtěl dát 

Podezřelý jednatřicetiletý muž byl pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu přes jedno a půl promile alkoholu. Jedná se o muže, který byl v minulosti již soudně trestán.

A co se tedy podle vyšetřování přesně stalo? „Jednatřicetiletý muž je obviněn z toho, že se za použití násilí zmocnil mobilního telefonu patřícího napadenému muže. Na ulici za ním přišel a požadoval vydání peněz, při nesouhlasné reakci muže napadl, vzal mu telefon a z místa utekl. Napadený muž od něho mimo jiné utržil ránu pěstí do oblasti hlavy, zranění si vyžádala ošetření v nemocnici,“ popisuje Kroutilová s tím, že mobil, kterého se při loupeži zmocnil, chtěl zpeněžit a měla jej již další osoba. Policisté telefon zajistili. „Opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění zamířil s pouty na rukou do policejní cely,“ dodává mluvčí policistů.

Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ sdělil závěrem Dufek.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Kaser

Štítky napadení, loupež, mobil, telefon, zranění, centrum, Jihlava, Josef Dufek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loupežné přepadení v centru Jihlavy. Napadený muž přišel o mobil a dostal pěstí do hlavy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.