Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Čtrnáct jednotek vyjelo k požáru bývalé lakovny v Krucemburku. Škoda je odhadovaná na 1,5 milionu korun

Téměř dvanáct hodin bojovali profesionální i dobrovolní hasiči s dnešním požárem bývalé lakovny v Krucemburku na Havlíčkobrodsku. Vyjelo k němu 14 hasičských jednotek. Aktuálně je požár lokalizován a podle dostupných informací budou hasiči požářiště do rána hlídat.

Objekt bývalé lakovny v Krucemburku se nachází v ulici Mikuláše Střely. „Na místo události vyjelo celkem čtrnáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. V rámci mezikrajské pomoci na místě zasahují i profesionální a dobrovolní hasiči z Hlinska (Pardubický kraj). Vyhlášen byl 3. stupeň požárního poplachu. Při vzniku požáru se v budově nikdo nenacházel," uvedla Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Na místo byli vysláni hasiči z Chotěboře, Krucemburku, Sobíňova, Ždírce nad Doubravou, Havlíčkova Brodu, Havlíčkovy Borové, České Bělé, Vojnova Městce, Libice nad Doubravou, Chotěboře, Žďáru nad Sázavou, Škrdlovic a Jihlavy. Plameny zasáhly prostory společnosti, která se zabývá výrobou nábytku. Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil.

„Majetková škoda byla předběžně vyčíslena na částku 1,5 milionu korun. Příčina vzniku požáru zůstává nadále v šetření, náš vyšetřovatel ale pracuje s verzí, že požár vznikl vlivem nedbalosti," dodala Musilová. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky požár, lakovna, hasiči, Krucemburk, dobrovolní hasiči, okres Havlíčkův Brod, Chotěboř, Pardubický kraj, Hlinsko, Sobíňov, Ždírec nad Doubravou, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtrnáct jednotek vyjelo k požáru bývalé lakovny v Krucemburku. Škoda je odhadovaná na 1,5 milionu korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.