Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Kriminalisté dopadli dealera pervitinu, co je v podmínce. Jel jako spolujezdec se zfetovaným řidičem

Zřejmě nenapravitelný je pětačtyřicetiletý muž z Havlíčkobrodska, který na různých místech v Havlíčkově Brodě prodával pervitin. Aktuálně je v podmínce, zadrželi ho policisté.

Tohoto muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti policisté zadrželi u obce Květinov, kde jel ve večerních hodinách jako spolujezdec ve vozidle Škoda Octavia. „Zadrženého pětačtyřicetiletého muže odvezli kriminalisté na oddělení policie, kde byl umístěn do cely. Zajistili přibližně deset gramů krystalické látky, která bude podrobena expertíze na odborném policejním pracovišti,“ jmenuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

U řidiče osobního auta policisté provedli test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivním výsledkem na amfetamin, přišel o řidičský průkaz a přestupkové jednání policisté oznámili k projednání.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého. „Pětačtyřicetiletý muž z Havlíčkobrodska byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekla Hana Adámková, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Muž je obviněn z toho, že prodával dalším lidem na různých místech Havlíčkova Brodu pervitin. V minulosti byl za drogovou trestnou činnost již potrestán, odsouzen byl k podmíněnému trestu odnětí svobody a až do druhé poloviny roku 2023 je ve zkušební době.

„Obviněný muž je stíhán na svobodě a za spáchanou drogovou trestnou činnost mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodává závěrem Kroutilová.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky dealer, droga, pervitin, dopadení, Havlíčkův Brod, metamfetamin, kriminalita, okres Havlíčkův Brod, Škoda Octavia, Květinov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté dopadli dealera pervitinu, co je v podmínce. Jel jako spolujezdec se zfetovaným řidičem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.