Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nebezpečný muž z Jihlavska skončil ve vězení. V autě, kterým dvakrát ujížděl policii, vezl drogy a pistoli

Až deset let za mřížemi může strávit nebezpečný muž, který hned dvakrát ujížděl před policisty. V autě v tu chvíli převážel třeba i drogy a plynovou pistoli. Celý případ začal vloni v září na Třebíčsku.

Řidič vozidla Škoda Fabia projížděl Třebíčí, kde ho v odpoledních hodinách zastavovala policejní hlídka. Muž ale na výzvy nereagoval a začal místo toho ujíždět. „Za vozidlem policisté okamžitě vyjeli a dávali mu pokyn k zastavení zvukovým a světelným zařízením. Řidič jel v úmyslu uniknout velmi riskantní a nebezpečnou jízdou a do snahy o jeho zastavení se zapojily další hlídky. V Hrotovicích řidič pronásledovaného automobilu vytlačil ze silnice policejní vozidlo, které se ho snažilo předjet, a došlo tak k poškození pneumatik policejního vozu. V jízdě řidič pokračoval k Dalešicím, kde poškozené vozidlo odstavil v lesním terénu a utekl,“ popisuje policejní mluvčí Jana Kroutilová začátek případu. Policisté začali po řidiči okamžitě v lokalitě pátrat. Prověřování případu převzali kriminalisté oddělení obecné kriminality. Odstavené vozidlo ohledali a zajistili.

Ve velmi krátké době policisté zjistili, že podezřelým řidičem je sedmatřicetiletý muž z Jihlavska. Na muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu byl vydán státním zástupcem souhlas se zadržením a následně po něm policisté vyhlásili celostátní pátrání. Dalším prověřováním se kriminalistům podařilo zjistit, že by se nebezpečný muž mohl pohybovat ve vozidle Audi a také po automobilu vyhlásili pátrání.

Recidivista s drogovou minulostí 

„Hledaného muže se podařilo dopadnout minulý týden na Ostravsku opět za dramatických okolností. Muž před hlídkami ujížděl a jeho jízda skončila nárazem do policejního vozidla. Řidiče policisté zadrželi. Při prohlídce automobilu byly mimo jiné nalezeny drogy, finanční hotovost a plynová zbraň. Kriminalisté vše zajistili, krystalická látka byla podrobena expertíze,“ dodává Kroutilová.

Zadrženého muže převzali třebíčští kriminalisté a směřoval do policejní cely. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže. „Sedmatřicetiletý muž byl obviněn ze zločinu násilí proti úřední osobě spáchaného se zbraní a při němž byla způsobena větší škoda, dále ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Jak dále dodal, zbraní se v tomto případě rozumí vozidlo, které bylo při útoku použito. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost, včetně drogové. Z věznice byl naposledy propuštěn vloni na jaře. Muž má dále uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodává závěrem mluvčí policistů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, zadržení, honička, vězení, drogy, zbraň, okres Jihlava, okres Třebíč, kriminalita, Třebíč, Škoda Fabia, Audi, Milan Špaček, Hrotovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečný muž z Jihlavska skončil ve vězení. V autě, kterým dvakrát ujížděl policii, vezl drogy a pistoli | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.