Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Muž popíjel alkohol a pak řídil auto. Po nehodě na Znojemské ulici v Jihlavě nadýchal dvě promile

Policisté v úterý 8. února kolem 14. hodiny řešili dopravní nehodu, která se stala v Jihlavě na Znojemské ulici. Řidič, který ji měl na svědomí, za volant usedl pod vlivem alkoholu.

Osmapadesátiletý řidič osobního auta Kia Sportage jel ve směru jízdy k ulici Hradební. Podle informací od policie se zřejmě plně nevěnoval řízení a narazil přední částí auta do zadní části před ním stojícího vozidla Fiat Ducato. Incident se naštěstí obešel bez zranění.

„Policisté provedli u obou řidičů dechové zkoušky. U řidiče vozidla Kia byl výsledek dechové zkoušky pozitivní, když naměřená hodnota činila 1,97 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 1,92 promile alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožadoval lékařské vyšetření spojené s odběrem krve,“ uvedla Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Hmotná škoda na havarovaných vozidlech byla odhadnuta na 40 tisíckorun. Na obou zúčastněných vozidlech byly užity zimní pneumatiky s předepsanou hloubkou dezénu. Policisté zadrželi podnapilému řidiči řidičský průkaz a zakázali mi další jízdu. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení a řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodává mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Wittka

Štítky alkohol, promile, nehoda, střet, Znojemská, Jihlava, dechová zkouška, Kia, Kia Sportage, Fiat Ducato

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž popíjel alkohol a pak řídil auto. Po nehodě na Znojemské ulici v Jihlavě nadýchal dvě promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.