Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilec v prodejně v Lukách vymámil alkohol na dluh. Na personál vytáhl odlamovací nůž

Policisté jihlavského územního odboru dopadli velmi rychle muže, který se v Lukách nad Jihlavou dopustil loupežného přepadení. V době dopadení měl v sobě přes dvě promile alkoholu. Třiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu.

V pátek 1. října přijali policisté po sedmé hodině večer oznámení o pachateli, který přišel do prodejny v Lukách nad Jihlavou a s nožem v ruce se dožadoval alkoholu. Když získal, co chtěl, z místa utekl. Obsluha provozovny neutrpěla zranění.

„Do obce ihned po přijetí oznámení směřovaly policejní hlídky. Policisté začali okamžitě na základě dostupných informací po pachateli v lokalitě pátrat. Na místo vyjel také kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování. Prověřování případu převzali kriminalisté a spolupracovali s policisty obvodních oddělení. Na základě šetření se jim podařilo v krátké době zjistit k pachateli důležité informace a podezřelého muže následně v obci vypátrali,“ jmenuje Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Muž byl pod vlivem alkoholu a měl u sebe nůž, který policisté zajistili. Jednalo se o odlamovací nůž. Při dechové zkoušce policisté muži naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu. Po vystřízlivění na protialkoholní záchytné stanici směřoval muž důvodně podezřelý ze spáchání násilného trestného činu v doprovodu policistů na oddělení policie, kde byl umístěn do cely.

Až deset let za mřížemi 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Třiatřicetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ řekl Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán.

„Třiatřicetiletý muž je obviněn z toho, že přišel do prodejny, kde požadoval alkohol na dluh, a když neuspěl, vynutil si vydání zboží s nožem v ruce, které ještě podpořil pohrůžkou a výhružným gestem. S lahví alkoholu z provozovny bez zaplacení odešel,“ popisuje Kroutilová.

Po provedení všech nezbytných úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je vyšetřován na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

„Za trestný čin loupeže lze uložit trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ dodal Krčál.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky přepadení, loupež, nůž, alkohol, Luka nad Jihlavou, Luka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec v prodejně v Lukách vymámil alkohol na dluh. Na personál vytáhl odlamovací nůž | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.