Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mezi lidmi kolovala fotka zkrvaveného muže. Nešlo o Romy ani o jihlavské náměstí, vzkazuje šéf městské policie

Na sociálních sítích během posledních několika dní kolovaly hojně diskutované případy, v níž hrálo hlavní roli násilí. Městským strážníkům v Jihlavě se je podařilo rychle vyřešit, pachatelé jsou dopadeni a postaveni před spravedlnost. Asi nejvíce reakcí vzbudila fotografie zkrváceného muže, která měla být údajně z jihlavského Masarykovo náměstí.

Za dopadením pachatelů stojí také kvalitní kamerový systém a také to, že v ulicích je nyní k vidění vice hlídek městských i republikových policistů.

„Dne 8. září strážníci obdrželi oznámení o fyzickém napadení s použitím nože na ulici Husova v Jihlavě. Na místo byly vyslány dvě hlídky městské policie. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o rodinný konflikt v bytě a že agresor z místa odešel,“ popisuje incident Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. Po dalším pátrání byl pachatel ve spolupráci s Policií ČR zadržen na Havlíčkově ulici.

Také pachatelé pátečního napadení v ulici Matky Boží byli velmi rychle zadrženi. Fyzickou potyčku v pátek 9. září večer zaznamenal operační strážník díky městskému kamerovému dohlížecímu systému. „Trojice mužů napadla procházejícího tak, že ho povalili na zem a následně několikrát udeřili pěstí a kolenem do oblasti hlavy,“ popisuje událost Stanislav Maštera z městské policie s tím, že na místo okamžitě vyjely hlídky a strážníci účastníky napadení během několika minut zajistili.

Na sociálních sítích kolovala o víkendu také fotka zkrvaveného muže s tím, že se jedná o zraněného napadeného muže na Masarykově náměstí v Jihlavě. „Nevíme, kdo zveřejnil fotku a kde byla pořízena, ale každopádně se nejednalo o Romy ani o Masarykovo náměstí v Jihlavě,“ vyloučil ředitel jihlavské městské policie Jan Frenc. Podle jeho slov v sobotu 11. září strážníci řešili jediný případ, když se u obchodního domu Billa poprali dva bezdomovci. Oba účastníky potyčky bude řešit přestupkové oddělení jihlavského magistrátu. 

Raději volat policii než natáčet na mobil 

„Po městské policii posílila hlídky také policie republiková, a tak i jejich muže a ženy v uniformách teď můžeme častěji potkat v ulicích Jihlavy,“  říká primátorka Jihlavy Karolína Koubová s tím, že to určitě přispěje k pocitu větší bezpečnosti v centru města. „Jakékoli násilí je pro mě naprosto nepřípustné, a mluvím i o slovních napadeních. Zaměříme se proto i na takové jedince, kteří obtěžují své okolí hulvátským chováním či křikem. Jsem velmi ráda, že městská policie funguje tak, jak funguje, a že při potyčkách zasahuje v řádech minut,“ doplňuje primátorka.

Podle jejích slov je také nutné, aby lidé ihned, když se setkají s nevhodným a obtěžujícím chováním, volali linku 156 na městské strážníky nebo 158 na republikovou policii. Je to podle ní určitě efektivnější a účinnější než fotit nebo natáčet jakýkoli incident na mobil a pak záběry zveřejňovat na sociálních sítích.

„Navíc například poslední fotka zkrvaveného muže ležícího na dlažbě, která kolovala sociálními sítěmi, zřejmě vůbec nebyla z Jihlavy, přestože ji za jihlavskou považovali mnozí sdílející,“ dodává mluvčí Daněk.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky potyčka, sociální sítě, krimi, násilí, městská policie, Jihlava, obecní policie, sociální síť, Masarykovo náměstí, napadení, Policie České republiky, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi lidmi kolovala fotka zkrvaveného muže. Nešlo o Romy ani o jihlavské náměstí, vzkazuje šéf městské policie | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.