Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zloděj z auta ukořistil kabelku, peněženku a mobil. Majitel tak přišel o víc než 20 tisíc

Více než dvacetitisícová škoda vznikla majiteli věcí odložených v osobním autě značky Škoda. To vykradl dosud neznámý zloděj, kterého nyní hledá policie.

K vloupání do auta došlo v pondělí 6. září ve Velkém Meziříčí na ulici Karlov, a to mezi čtvrtou a půl pátou odpoledne.

„Pachatel rozbil okno zaparkovaného vozidla Škoda, odkud následně odcizil kabelku. S tou si odnesl mimo jiné i peněženku s finanční hotovostí a platební kartou, doklady a mobilní telefon. Způsobená škoda přesáhla hranici dvaceti tisíc korun. Policisté místo činu ohledali, provedli šetření a vše zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli policisté pátrají,“ popsala krádež Stanislava Rázlová, mluvčí policistů.

V souvislosti s těmito případy policisté apelují na veřejnost, aby ve vozidlech nenechávala viditelně odložené peněženky, mobilní telefony, notebooky, tablety, kabelky, tašky a jiné cenné věci. Osamoceně stojící vozidlo je pro pachatele snadným terčem.

„K vloupání do vozidla může pachatele zlákat i jakákoli jiná viditelně odložená věc. Pokud pachatel vidí ve vozidle věc, kterou se rozhodne odcizit, nebude se určitě snažit vloupat se do automobilu šetrně. Škoda, kterou poškozením vozidla způsobí, mnohdy mnohonásobně překročí cenu odcizené věci. Pachatel se krádeže dopouští za účelem zisku. Věc, kterou odcizí, rychle prodá nebo vyhodí, takže už ji s největší pravděpodobností nikdy neuvidíte,“ upozorňuje mluvčí policie.

Dále je nutné myslet také na to, že při krádeži mobilního telefonu, notebooku či tabletu se může pachatel dostat k soukromým komunikacím a materiálům, osobním informacím i všem dalším uloženým datům.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krádež, auto, vloupání, policie, zloděj, Velké Meziříčí, peněženka, kabelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj z auta ukořistil kabelku, peněženku a mobil. Majitel tak přišel o víc než 20 tisíc | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.