Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Narušitel v Mostecké ulici. Obstaral alkohol pro mladistvého, o dva týdny později kradl

Dva týdny stačily sedmačtyřicetiletému muži k tomu, aby byl podezřelý ze spáchání tří trestných činů. Nejprve v půlce srpna obstaral alkohol pro nezletilého chlapce, který se značně opil a v důsledku jeho chování byla přivolána policie. Během minulého víkendu zase odcizil batoh s vybavením za 30 tisíc korun.

Podezřelým je sedmačtyřicetiletý muž z Jihlavska. V sobotu 28. srpna se v Jihlavě dopustil krádeže, když odcizil odložený batoh v areálu sportovního centra. „Majitel měl v batohu uložený mobilní telefon, kameru, objektiv, náhradní komponenty na skateboard, platební kartu, doklady a další věci. Krádeží mu vznikla škoda za necelých třicet tisíc korun,“ informuje policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Dále se zjistilo, že se jedná o stejného muže, který v polovině srpna poskytl alkohol nezletilému chlapci, kterého tím vážně ohrozil. Chlapec totiž alkohol konzumoval a značně se opil. Jeho stav a agresivní chování následně vzbudilo pozornost okolí a ve večerních hodinách byli do lokality ulice Mostecká přivoláni policisté. „Jeho špatný zdravotní a psychický stav si vyžádal přivolání zdravotnická záchranné služby. Hoch byl převezen do nemocnice, kde musel být hospitalizován, měl přes dvě a půl promile alkoholu,“ doplnila Kroutilová.

Policejní inspektor sdělil muži podezření ze spáchání trestných činů krádeže, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podání alkoholu dítěti. Oba případy řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky alkohol, batoh, Jihlava, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Narušitel v Mostecké ulici. Obstaral alkohol pro mladistvého, o dva týdny později kradl | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.