Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Dvě nezletilé dívky se opily, přijeli k nim policisté. Jedna slečna skončila v nemocnici

Nepříjemný závěr letních prázdnin mají dvě nezletilé dívky, ke kterým v pondělí 30. srpna po 16. hodině museli vyjíždět policisté. Obě to totiž i přes svůj věk přehnaly s alkoholem, jedna z nich dokonce musela být převezena do nemocnice.

Událost se stala v obci na Hrotovicku. „Jedna z dívek nebyla schopna provedení dechové zkoušky, zdravotnickou záchrannou službou byla převezena na vyšetření do nemocnice. Druhá dívka měla přes jedno promile a převzal ji do péče rodič. Policisté zjišťují, za jakých okolností se dívky mladší osmnácti let k alkoholu dostaly, případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku. Informovali také odbor sociálně právní ochrany dětí,“ doplnila Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policisté v této souvislosti opětovně apelují na rodiče, aby věnovali dětem patřičnou pozornost. Je důležité, aby měli přehled o aktivitách, kterými se jejich dítě ve svém volném čase zabývá. Podle mluvčí Kroutilové by rodiče měli vědět, jakým způsobem, s kým a kde jejich dítě tráví volný čas a v jakém stavu se vrací domů.

Přehled o aktivitách svých dětí 

„Dospívající mládež je mnohdy bez dohledu dospělé osoby se svými vrstevníky a může se stát, že budou chtít vyzkoušet něco, o čem vědí, že je to zakázané. To ale s sebou samozřejmě nese riziko, že se děti dostanou do situací, které pro ně mohou být nebezpečné nebo přímo ohrožující jejich život a zdraví. Mezi tyto situace patří experimentování s alkoholem a cigaretami, které je ještě posíleno zvláště ve skupině vrstevníků, kteří se mezi sebou vzájemně „hecují". Alkohol a jiné návykové látky ale mají na organismus dítěte nevypočitatelné účinky. Může tak lehce dojít k intoxikaci, ztrátě vědomí nebo k jinému ohrožení zdraví i života dítěte,“ upozorňuje Kroutilová.

Závěrem dodává, že je také nutné zejména dospívající mládež poučit o protiprávnosti podání alkoholu osobám mladším osmnácti let tak, aby sami požití alkoholu jiným mladistvým nebo nezletilým neumožňovali.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, nezletilý, mladistvý, promile, policie, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě nezletilé dívky se opily, přijeli k nim policisté. Jedna slečna skončila v nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.